Mamaia ar putea găzdui Cupa Mondială de Triathlon, în 2017

Mamaia ar putea găzdui Cupa Mondială de Triathlon, în 2017(1490)


A VII-a ediție a celui mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani, Triathlon Challenge Mamaia (4-6 septembrie), a fost cea mai dinamică de până acum: peste 1.300 de participanți, fond dublu de premiere, nume importante din triatlonul mondial, competiții adiacente pentru amatori și copii. Triathlon Challenge Mamaia 2015 a fost prima ediție de Cupă Europeană Premium și țintește să devină Cupă Mondială în 2017.

Cel mai așteptat concurs, cel al elitelor, s-a desfășurat în 6 septembrie, pe o vreme excelentă în prima parte a zilei și cu unele provocări pentru sportivi în partea a doua. La Elite Feminin, concursul a fost câștigat de Valentina Zapatrina (Rusia), urmată de Lisa Norden (Suedia) și Yuliya Yelistratova (Ucraina) – câștigătoarea de anul trecut. La Masculin, podiumul a fost dominat de spanioli – Uxio Abuin și Pablo Dapena, urmați de Andrey Bryukhankov (Rusia). România a fost reprezentată de Alexandru Diaconu și Antoanela Manac.

Ziua de duminică a fost dedicată în totalitate celor mai buni triatlonişti profesionişti din lume, care s-au întrecut în cadrul etapei de Cupă Europeană Premium, organizată sub licența Uniunii Internaționale de Triathlon (ITU). La startul competiţiei s-au aflat sportivi din peste 20 de ţări, care s-au luptat pentru punctele oferite în clasamentul european de profil, dar şi pentru premiile record puse în joc. Faţă de anul trecut, fondul de premiere s-a dublat, ajungând la o sumă impresionantă de 25.000 de euro.

  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri