C.M. de Fotbal - Brazilia 2014: Prima semifinalistă este GERMANIA, după 1 - 0 (1 - 0) cu Franţa

C.M. de Fotbal - Brazilia 2014: Prima semifinalistă este GERMANIA, după 1 - 0 (1 - 0) cu Franţa(1451)


Cele patru meciuri din “sferturile de finală” ale Coppa del Mondo – Brazilia 2014 au început astăzi, vineri – 4 iulie, cu partida GERMANIA – FRANŢA (ora 19.00, a României; la Rio de Janeiro, pe celebrul “Maracana”): 1 – 0 (1 – 0).

A marcat, cu capul, ... fundaşul central (!) Mats Hummels (care-i la... al doilea gol, la acest turneu final!), în minutul 13.

Meciul a fost unul dinamic, cu o Franţa cam haotică, după primirea golului, şi o Germanie „economică”, cum... îi stă ei bine!

Iată cum prezenta “digisport.ro” situaţia celor două echipe, înainte de primul fluier de arbitru:
“Dacă Germania era inclusă printre favorite la câştigarea turneului din Brazilia, Franţa s-a dovedit a fi una din surprizele plăcute ale turneului. Echipa lui Didier Deschamps a impresionat în meciul cu Elveţia, câştigat cu 5-2, iar apoi învins naționala din Honduras, cu 3-0 şi a remizat, 0-0, cu Ecuador. În optimi "albaștrii" au trecut, cu emoţii, de Nigeria, scor 2-0.
De partea cealaltă, Germania s-a chinuit cu Algeria, în optimi (2-1, după prelungiri), deşi în grupe n-a întâmpinat prea mari probleme, în meciurile cu Portugalia (4-0), Ghana (2-2) şi SUA (1-0).
Cele două rivale s-au confruntat de 25 de ori, din 1931, iar francezii au învins de 11 ori, în timp ce Germania (incluzând şi palmaresul RFG) de doar nouă ori. Totuşi, echipa din “Hexagon” a pierdut o singură dată în ultimele şapte jocuri directe, din 1987 încoace, având cinci victorii în această perioadă de timp, în care Germania s-a impus doar în ultimul amical, cu 2-1, anul trecut (2013), la Paris, pe 6 februarie.
Franţa şi Germania s-au mai întâlnit de trei ori la Cupa Mondială, iar nemții au ascendentul ultimelor dueluri, pe care şi le-au adjudecat în semifinalele ediţiilor din 1982 şi 1986. Franţa a învins Germania (RFG) în 1958.
Germania are trei titluri în palmares, în timp ce Franţa a câştigat o singură dată laurii de campioană mondială, în 1998, pe teren propriu.
Francezii n-au uitat nici acum semifinala C.M. din 1982 (din Spania). După ce au condus cu 3-1 în prelungiri, "albaștrii" au fost egalați, pierzând finalmente la loviturile de departajare.
În aceeași întâlnire, portarul neamţ Schumacher a avut o intrare extrem de dură, asupra lui Patrick Battiston.
Peste patru ani, tot Germania a oprit drumul Franţei, în semifinale, printr-o victorie cu 2-0, în Mexic.
De la ultimul titlu mondial al Germaniei au trecut 24 de ani, dar nemții au jucat cel puţin semifinale la ultimele trei ediţii ale competiţiei, iar în 2002 au pierdut ultimul act în faţa Braziliei, având un bilanţ de două medalii de bronz şi una de argint.

Partidele următoare, din “sferturi”:

BRAZILIA – COLUMBIA, astăzi, vineri - 4 iulie, de la ora 23.00; la Fortaleza, pe Estadio “Castelao”.


Mâine, sâmbătă – 5 iulie, se vor disputa celelalte două partide din “sferturi”:
BELGIA – ARGENTINA (19.00, ora României; la Brasilia, pe Estadio Nacional de Brasilia “Mane Garincha”);
OLANDA – COSTA RICA (ora 23.00, la Salvador, pe Arena “Fonte Nova”).


Media reuşitelor per meci, de la începutul acestui turneu final, împărţind 157 finalizări (nu se includ cele din “penalty”-urile de departajare!) la 57 de confruntări (mai sunt alte 7) rezultă: 2,4.


IMAGINE: Neamţul Hummels marchează şi trimite Franţa acasă!... (Sursa foto: fanatik.ro)
 

Taguri: CoppaDelMondo, Brazilia, Fotbal, CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, Brazilia-Columbia, Columbia-Brazilia, Franta-Germania, Germania-Franta, Belgia-Argentina, Argentina-Belgia,jooble.org