Centrala Nucleară Cernavodă - Comunicat

Centrala Nucleară Cernavodă - Comunicat(964)


Nuclearelectrica SA informează că Unitatile 1 si 2 ale CNE Cernavodă funcţionează la parametri normali şi în condiţii de securitate nucleară, nefiind afectate de scăderea nivelului fluviului Dunărea raportată de Institutul National de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor (I.N.H.G.A.) in ultima perioadă.
 Conform prognozei estimate, transmisă de I.N.H.G.A., pentru intervalul până la sfarşitul lunii septembrie 2015, nivelul fluviului Dunărea nu afectează funcţionarea in condiţii optime a CNE Cernavoda, aşadar producţia de energie electrică nu va fi afectată din aceasta cauză.
Siguranţa centralei nu poate fi pusă in pericol nici in situaţia unui nivel extrem de scăzut al Dunării. În situaţia ipotetică în care nivelul Dunării s-ar apropia de un nivel extrem de scăzut, potrivit procedurilor centralei, se decide oprirea ordonată a celor doua unitaţi, in funcţie de nivelul prestabilit pentru fiecare unitate, astfel încat sa existe suficient debit de apa de răcire pentru menţinerea reactoarelor in stare sigură. În cazul extrem al opririi uneia sau chiar a ambelor unitaţi, există suficientă apa în bazinul de aspiraţie pentru a asigura răcirea reactoarelor prin utilizarea unor pompe speciale.
Tot pentru astfel de situaţii extreme, CNE Cernavoda are prevazute măsuri de asigurare a răcirii reactoarelor utilizand un sistem de pompare apa din doua puţuri de mare adâncime.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri