VOLEIBALISTELE DE LA CS MEDGIDIA AU UN SINGUR OBIECTIV: PROMOVAREA!

VOLEIBALISTELE DE LA CS MEDGIDIA AU UN SINGUR OBIECTIV: PROMOVAREA!(3221)


Fac doar o scurtă trimitere la trecut, ca să înțelegeți mai bine legătura dintre volei, ca disciplină sportivă, și cetățenii orașului Medgidia.

În anii ‘80, când tatăl meu conducea lucrările Canalului Dunăre-Marea Neagră, obișnuiam să vin des la Medgidia, orașul în care m-am născut.

Uneori, participam la diverse activități.
Îmi amintesc că sportul cel mai iubit, la concurență cu fotbalul, era voleiul.

Pe unde ajungeam, se juca volei în draci!
Constat și astăzi că, într-o formulă mai modernistă, ce-i drept, pasiunea localnicilor pentru această disciplină sportivă nu s-a stins!

Ba, chiar mai mult de atât, la Medgidia, voleiul se ridică la nivelul pretențiilor generate de un profesionalism aparte.

Asta înseamnă că la Clubul Sportiv Medgidia, una dintre reprezentantele de frunte ale sportului local, se lucrează deja cu alte unități de măsură.

De obicei, când vine vorba de problemele cu care se confruntă sportul în general, autoritățile locale se cantonează doar pe fotbal.

Motivele sunt diverse și țin de o anumită mentalitate limitată. Cu fotbalul, spun ei, ieși mai repede în lume, te faci cunoscut și, nu-i așa, dau năvală peste tine sponsorii…

La Medgidia, voleiul a infirmat regula de trei parale. Și nu numai atât.

Este disciplina pentru care, în fine, Primăria și Consiliul Local au găsit un limbaj comun!

Ședințele cu voleiul pe ordinea de zi sunt singurele în care primarul și consilierii locali se contopesc într-o unanimitate deplină.

Este și aceasta o dovadă că politicul nu trebuie să nu aibe  implicare în sport.

În aceste condiții, Primăria și Consiliul Local susțin împreună echipa de volei a orașului. Cel puțin, au un obiectiv comun!

Când se vorbește aceeași limbă și nu există interese străine sportului, e firesc ca și așteptările iubitorilor acestui sport să fie destul de optimiste.

Se pot stabili obiective.
Pot fi puse bazele unei pepiniere de viitor.

Înscrisă în anul competițional 2018-2019, echipa de senioare DIVIZIA A2 luptă, anul acesta, pentru promovarea în DIVIZIA A1.

Un obiectiv măreț, care, în caz de reușită, ar aduce multă bucurie în oraș.

Căci ce poate fi mai minunat decât o promovare mult așteptată în condițiile în care norii negri stau deasupra Medgidiei…

În perspectiva acestui obiectiv, lotul echipei feminine a fost întărit cu câteva jucătoare cu experiență în astfel de bătălii.

Iată câteva dintre ele: Mihaela Albu-post libero, Loredana Ștefania Dobriceanu-post secund, nou venita Natalia Preda-post ridicător.

Ca să fac o glumă, postul cel mai important, pentru că femeia te ridică, femeia te coboară…

Noi sperăm ca toate fetele din echipă să ridice CSM până la nivelul podiumului de premiere pe locul de pe care pot promova.

Succes!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri