Șoferul care a lovit o ambulanță SMURD și complicii săi, arestați(498)


Poliţiştii rutieri l-au identificat şi reţinut pe bărbatul care a produs accidentul în care a fost implicată o autoutilitară SMURD, aflată în misiune.

În urma cercetărilor efectuate şi a probelor administrate, poliţiştii rutieri constănţeni au stabilit faptul că, accidentul de la data de 28 august a.c., ora 00.50, a fost produs de T. Ionuţ, de 34 de ani.

Acesta, având exerciţiul dreptului de a conduce suspendat, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia din Constanţa, iar la intersecţia cu strada Mircea cel Bătrân nu a acordat prioritate de trecere unei autospeciale SMURD aflată în misiune, care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi a intrat în coliziune cu aceasta, ulterior accidentului conducătorul auto părăsind locul faptei fără încuviinţarea poliţiştilor.

În urma anchetei efectuate, poliţiştii au mai stabilit faptul că, T. Ionuţ, în perioada 28.08.2014-02.09.2014, prin corupere (prin oferirea sumei de 500 de euro) şi cu ajutorul lui P. Valentin, de 36 de ani, l-a determinat pe M. Marius-Petrişor, de 28 de ani, să se prezinte la Poliţie şi să dea declaraţii mincinoase, susţinând că ar fi autorul accidentului prezentat anterior.

Astfel, în baza probelor administrate, la data de 6.09.2014, poliţiştii rutieri l-au prezentat pe M. Marius-Petrişor Judecătoriei Constanţa, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, la data de 7.08.2014, ora 00.30, oamenii legii i-au reţinut pe bază de ordonanţă pe T. Ionuţ şi pe P. Valentin, în aceiaşi zi aceştia fiind prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, instanţa dispunând arestarea preventivă a celor doi.
jooble.org