Colegiul Naţional

Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân": Atestate de limba germană, acordate de către Ministerul Educaţiei din Germania(1620)


Joi - 12 iunie, ora 12.00, în amfiteatrul „Coriolan”, al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” (CNMB), profesorul Dieter Jaeschke, reprezentant al Ministerului Educaţiei din Germania, va acorda, în premieră, diplomele pentru două atestate de limba germană.

Cei 28 elevi ai colegiului, majoritatea de la clasa a XII-a C, cu profil bilingv, româno – germană, vor primi diplomele pentru atestatul „Das Deutsche Sprachdiplom – Stufe II” (Diploma de limba germană – nivel avansat).

Examenul - atestat a fost susţinut de către elevii mircişti în două etape: 3 probe scrise (înţelegere după text, înţelegere după auz şi argumentare), la data de 3 decembrie 2014 şi proba orală, în zilele de 20 şi 21 ianuarie 2014.

A doua parte a probei orale a constat din susţinerea unui proiect, care trebuia să certifice capacitatea elevului de a cerceta şi prezenta, din diferite perspective, o temă din spaţiul cultural de limbă germană, cu ajutorul mijloacelor moderne: laptop, videoproiector, retroproiector, flip-chart etc.

Comisia la proba orală a fost alcătuită din profesorii Dieter Jaeschle (şef de comisie), Laurenţiu Diamandi, Cora Târhoacă (examinatori) şi Astrid Neemann (asistent).

După circa. 3 luni, timp în care au fost corectate lucrările scrise în Germania, au sosit rezultatele mult aşteptate!

Iar procentajul de reuşită a fost de 100%.

CNMB este singurul liceu din „Vechiul Regat” ai cărui elevi au absolvit „in corpore” acest examen.

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” este singurul liceu din Sud-Estul României acreditat de către Ministerul Educaţiei şi Culturii al Republicii Federale Germania să găzduiască acest examen de limbă germană!

Doar pe baza acestui atestat şi în funcţie de media obţinută la bacalaureatul românesc, absolvenţii colegiului sunt acceptaţi la ORICE instituţie de învăţământ superior din Germania, Austria sau Elveţia!

O altă motivaţie puternică oferită absolvenţilor clasei cu profil germană bilingv este faptul că diploma de limba germană – nivel avansat reprezintă un avantaj enorm, în vederea angajării ulterioare, într-o companie multinaţională din România sau din străinătate.

Multi dintre aceşti absolvenţi aleg ulterior studiul la o instituţie de învăţământ superior din Germania, Austria ori Elveţia, ori o secţie cu predare în limba germană din cadrul ASE-ului sau al Politehnicii, din Bucureşti şi Cluj, secţii care se află în cooperare cu instituţii superioare din Germania.

De asemenea, celor 40 de elevi din clasele a VII-a ale CNMB vor primi diplomele de absolvire a atestatului „Examenul Central de Limba Germană – nivel A2”, tot un examen de atestare al cunoştinţelor de limba germană al Ministerului Educaţiei din Germania, susţinut, în premieră, pe 4 iunie (probele scrise) şi 11 iunie (proba orală).

Acest examen precede alt examen în premieră, pe care îl vor susţine elevii „mircişti” în clasa a VIII-a: „Das Deutsche Sprachdiplom – Stufe I” (Diploma de limba germană – nivel de bază).


FOTO: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa (Sursa: ziuaconstanta.ro)
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri