Consiliul Județean Constanța marchează o etapă importantă în dezvoltarea infrastructurii de transport: Modernizarea Drumului Județean DJ226A între Cetatea Histria și DN 22/Tariverde

Consiliul Județean Constanța marchează o etapă importantă în dezvoltarea infrastructurii de transport: Modernizarea Drumului Județean DJ226A între Cetatea Histria și DN 22/Tariverde(794)


Consiliul Județean Constanța a organizat recepția finală a lucrărilor de modernizare infrastructură de transport regională a drumului județean DJ226A, traseul Cetatea Histria - DN 22/Tariverde. Desfășurarea recepției a avut loc pe amplasamentul lucrării km 0+000 – Muzeu Cetatea Histria, în prezența președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, a directorului general al Direcţiei Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, Elena Georgescu, a directorului Direcţiei de Dezvoltare Judeţeană şi Coordonarea Instituţiilor de Sănătate, Sport şi Învăţământ din cadrul Consiliului Județean Constanța, Oana Martin, și a directorului Societății „Drumuri Județene Constanța”, Razvan Zagon.

Modernizarea și reabilitarea infrastructurii de transport constituie un obiectiv strategic la nivelul județului, având ca scop stimularea mobilității regionale și sporirea accesibilității în zonele de interes turistic și economic.

 

“Marcăm astăzi finalizarea unui proiect deosebit de important: modernizarea drumului județean DJ226A, legătură esențială între Cetatea Histria și DN 22/Tariverde.
Proiectul a constat în reabilitarea și modernizarea drumului, dar și în crearea de trotuare, modernizarea unor stații de autobuz, drumuri laterale, podețe, semnalizări și marcaje rutiere. Investițiile în infrastructura rutieră nu sunt doar despre asfalt și beton, ci despre construirea unui viitor mai bun pentru noi toți. Drumurile bine întreținute facilitează accesul la servicii de sănătate, educație și afaceri, contribuind la dezvoltarea economică.
Pe măsură ce drumurile noastre devin mai bune, oamenii se vor deplasa mai ușor, iar județul Constanța va deveni mai atractiv pentru vizitatori și investitori.
Vreau să le mulțumesc celor care mi-au fost alături în realizarea acestui proiect. Fiecare contribuție în parte a fost esențială pentru misiunea noastră către dezvoltare și progres!
Dragi constănțeni, vă invităm să utilizați acest drum modernizat și să vă bucurați de facilitățile oferite.
”– a precizat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

 

Contractul de finanțare însumează 27.623.187,74 lei, din care beneficiarul contribuie cu 552.463,75 lei. Uniunea Europeană sprijină proiectul prin Fondul European de Dezvoltare Regională cu o contribuție financiară de 23.479.709,58 lei, în timp ce suma de 3.591.014,41 lei provine din Bugetul Național.

 

Scopurile particulare ale proiectului au constat în reabilitarea și modernizarea tronsonului de drum județean DJ 226A, în lungime de 13,918 km, pe ruta Cetatea Histria - DN 22 Tariverde. De asemenea, au fost incluse în obiectivele proiectului realizarea unor trotuare pe o lungime de 4.810 m și construirea/ modernizarea a patru stații de autobuz.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri