Start Faleza Ivan Patzaichin Tulcea

Start Faleza Ivan Patzaichin Tulcea(242)


Președintele CJ Tulcea într-o postare pe pagina de Fb ne anunță că s-a organizat conferința de recepție a lucrărilor pentru Faleza „Ivan Patzaichin” Tulcea. Iată un scurt istoric din cei aproape 10 ani, de la primele demersuri pentru acest port. Mai mulți oameni au fost implicați, în derularea acestei investiții, atât de importante pentru întregul județ – „Modernizarea Portului Tulcea”.

„Portul și Faleza Ivan Patzaichin sunt una dintre reușitele principale ale administrației județene, dacă ne raportăm la dorințele tulcenilor, alături de demersurile pentru Podul suspendat peste Dunăre Tulcea - Brăila. Trebuie să spun că nimic nu se face ușor, pentru că această faleză, cum bine știți, nu era în administrarea Consiliului Județean, era în concesiunea APDM Galați. Toate aceste demersuri, s-au făcut pentru a ajunge în punctul în care suntem astăzi, să avem o faleză onorabilă, un port – elementul primordial al finanțării – care să respecte cerințele Strategiei ADI ITI Delta Dunării și a pilonilor de dezvoltare din cadrul acesteia. Administrația județeană a avut și noroc, pentru că la licitație s-a prezentat o asociere de firme careere, a lucrat într-un ritm extraordinar de bun și cu o calitate deosebită. Felicitări se cuvin, în acest sens, pentru compania Max Bogl și asociatul Complex Delta. Cei din admnistrația județeană nu au stat deloc, întotdeauna au răspuns la provocări și au reușit să preia onor Apele Române, digul care delimitează faleza de oraș. Acest lucru s-a întâmplat acum aproximativ două săptămâni. Prin hotărâre de Consiliu Județean, s-a dat acestei faleze numele marelui nostru campion Ivan Patzaichin, pentru că simbioza dintre Ivan, Deltă și Tulcea a fost una perfectă. În acest sens, faleza va fi înnobilată cu Memorialul Ivan Patzaichin la începutul lunii septembrie. Pas cu pas s-a ajuns la final cu această investiție.”

Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea încheie prin a invita pe toți tulcenii și pe toți turiștii aflați în zonă acest weekend, la Inaugurarea Falezei Ivan Patzaichin - Delta Waves Fest, unde s-au pregătit trei zile pline de evenimente memorabile.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri