Costin Răsăuțeanu: „Nimeni nu este mai presus de lege!”

Costin Răsăuțeanu: „Nimeni nu este mai presus de lege!”(367)


Zilele trecute,  procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale în cazul concursului de bărci de mare viteză susținut în Mamaia.

Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Municipal Constanța, a luat act de faptul că organizarea și desfășurarea competiției de întrecere ambarcațiuni de viteză pe apă, care a avut loc luna trecută pe Lacul Siutghiol, se află sub lupa procurorilor., declarând următoarele:

“Nimeni nu este mai presus de lege!

Încă de la început, la votul în Consiliul Local Municipal Constanța, am atras atenția public că ne dorim organizarea unor evenimente de anvergură care să aducă beneficii cuantificabile orașului, însă DOAR cu respectarea Legii 69/2000. Din păcate, evenimentul nu a fost unul de anvergură așa cum ar fi trebuit să fie! Și, se pare că așa cum se vehiculează în spațiul public, nici nu a fost organizat cu respectarea legii.

Am spus atunci:

“Avem o scurtă obiecțiune, în sensul că Legea nr. 69/2000 spune foarte clar că finanțările directe se pot face către entități care activează pe raza UAT municipiul Constanța, respectiv federații sportive naționale. Tocmai de aceea, noi vom susține acest protocol, dar în matca Legii nr. 69/2000 și anume primărie, Clubul Sportiv Municipal și, bineînțeles, Federația Română de Yachting. “

Am subliniat faptul că trebuie respectat tot cadrul legal și toate etapele procedurale prevăzute de lege.

Cheltuirea banului public trebuie să se facă TRANSPARENT și cu RESPECTAREA legii!”, a transmis Costin Răsăuțeanu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Municipal Constanța.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri