„RetroCINEMA cu Parfum de lavandă’”, la Pecineaga

„RetroCINEMA cu Parfum de lavandă’”, la Pecineaga(371)


Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ organizează vineri, 30 iunie 2023, cu începere de la ora 21:30, o Proiecție Eveniment în cadrul Festivalului Lavandei de la Pecineaga - ,,RetroCINEMA cu Parfum de lavandă’’. Publicul amator de experiențe culturale inedite este așteptat, departe de zgomotul și agitația urbană, la proiecția filmului ,,Charade/ Șarada’’ (1963), în decorul natural, proaspăt și înmiresmat oferit de lanul de lavandă. Cinefilii vor avea prilejul să vizioneze o comedie americană clasică, din care nu lipsesc momentele romantice și nici suspansul, într-o atmosferă relaxantă și parfumată de gingașele flori de levănțică.

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Lavandei, marca „Experiențe Dobrogene“, a deschis oficial, pe 16 iunie, sezonul mov din câmpul de la Pecineaga, aflat la 40 kilometri de Constanța și la 12 kilometri de Mangalia, o experiență estivală de neratat.

Pasionații de film și natură se vor bucura, vineri, 30 iunie 2023, începând cu ora 21:30, de o seară de cinema în aer liber cu totul specială, în compania protagoniștilor filmului ,,Charade/ Șarada’’: Cary Grant și Audrey Hepburn. Pelicula în regia lui Stanley Donen a reprezentat imaginea iconică a cinematografiei americane din anii `60, când a câștigat simpatia aproape unanimă a publicului vremii, dar este revăzută cu aceeași plăcere și astăzi.

Filmul ,,Charade/ Șarada’’ (1963): comedie, romantic, mister, thriller

Cine s-ar fi gândit că delicata și eleganta Audrey Hepburn a jucat și într-un film vechi de dragoste cu spioni? Da, se numește ,,Charade’’. Cu o intrigă demnă de James Bond, ,,Charade’’ este o poveste palpitantă în care identitatea protagonistului, Cary Grant (Peter Joshua), se schimbă de la o clipă la alta. Regina Lampert (Audrey Hepburn) este o tânără văduvă urmărită de presupuşii ucigaşi ai soţului ei, trei foşti spioni militari. Aceștia sunt gata de orice pentru a recupera averea furată de domnul Lampert. Totuşi, după cum o sugerează şi titlul, în ,,Charade’’ nimic sau, mai bine spus, nimeni nu este ceea ce pare, de-abia deznodământul dezvăluind ce interese se ascund în spatele faţadei lor prietenoase.

,,Charade’’ e filmul lui Hitchcock pe care, de fapt, nu l-a făcut… Hitchcock, ci Stanley Donen. Și, da, Donen reușește printr-o minune să facă, în același timp, o comedie romantică și o producție demnă de genul filmelor de spionaj.

Vă așteptăm să vă bucurați de film și natură, în lanul parfumat de lavandă!

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri