Televiziunea turcească revine în România! UDTR anunță reintroducerea posturilor TV turcești în grila de programe disponibile

Televiziunea turcească revine în România! UDTR anunță reintroducerea posturilor TV turcești în grila de programe disponibile(600)


Uniunea Democrată Turcă din România anunță cu bucurie și entuziasm faptul că demersiurile inițiate la începutul anului, alături de Consulatul Republicii Turcia și Ambasada Republicii Turcia pentru readucerea posturilor de televiziune turcești înapoi în grila de programe disponibile s-au finalizat cu succes.

În urma ședinței publice din data de 23 mai 2023, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat solicitarea primită din partea Consiliului Suprem pentru Radio și Televiziune al Republicii Turcia (RTÜK) privind sprijinul pentru retransmisia pe teritoriul României a posturilor publice cu logo-ul TRT (TRT 1, TRT Haber și TRT Çocuk) - posturile de televiziune ale Corporației Turce de Radio și Televiziune, precum și a altor servicii de programe din Turcia.

UDTR salută această decizie a CNA și consideră că reintroducerea posturilor de televiziune turcești în grila de programe disponibile în România va contribui semnificativ la consolidarea legăturilor culturale și a dialogului intercultural dintre comunitatea turcă și societatea românească.

UDTR încurajează distribuitorii de servicii de televiziune să utilizeze această oportunitate și să retransmită posturile publice cu logo-ul TRT (TRT 1, TRT Haber și TRT Çocuk) ale Corporației Turce de Radio și Televiziune, precum și posturile ATV, KANAL D, SHOW TV, STAR TV și TV8, în conformitate cu drepturile de difuzare deținute pe teritoriul României.

Pentru încheierea acordurilor de retransmisie, distribuitorii interesați sunt încurajați să se adreseze radiodifuzorilor menționați sau să contacteze Consiliul Suprem pentru Radio și Televiziune al Republicii Turcia (RTÜK) la adresa de e-mail: uls@rtuk.gov.tr.

UDTR își exprimă recunoștința față de Consiliul Național al Audiovizualului și Consiliul Suprem pentru Radio și Televiziune al Republicii Turcia pentru eforturile lor de a facilita accesul la conținutul media turcesc în România, în beneficiul comunității turce și al întregii societăți românești.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri