Astăzi despre...MARIAN CRUȘOVEANU

Astăzi despre...MARIAN CRUȘOVEANU(670)


SĂ NU UIȚI, DARIE!

 

Marian T.N. Crușoveanu Deputat PNL


Biografie : Născut pe 19 decembrie 1981, căsătorit. A urmat în perioada 1996-2000 Colegiul Teoretic George Enescu Constanța, uman, apoi între 2000-2004 Universitatea Ovidius , Facultatea de Drept, cu teza de licență Tentativa, având și un master tot aici, terminat în 2005.

Între 17 februarie 2011-16 ianuarie 2014 este consilir juridic la SC COM UTIL SRL, specializată în comerț cu ridicata nespecializat-sector privat de activitate, apoi între 17 februarie 2011- 1 iunie 2020, tot consilier juridic la SC SOMACO CONSTRUCT SRL Constanța, cu obiect de activitate principal fabricarea betoanelor, producția de elemente prefabricate, agregate minerale de carieră. Tot aici din 1 iunie 2020 în decembrie 2020 este director adjunct, iar din iunie 2012-decembrie 2020 este consilier județean .

Dintre competențele și abilitățile sale sociale menționăm receptivitate la nou-open mind, seriozitate, punctualitate, sociabilitate, perseverență, adaptare rapidă în noi medii și situații de muncă, spirit de echipă etc.

Ca hobby are sportul, călătoriile, muzica, afacerile/comerț. Are permis de conducere categoria B din 2000.

Comisii permanente: Comisia pentru transporturi şi infrastructură. Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state: cu Republica Uzbekistan- vicepreședinte, cu Republica Croația, cu Japonia.

Activitatea parlamentară în cifre:

Luări de cuvânt:
la 16 puncte de sumar (în 16 sedinte)
- din care declaratii politice: 13

Declarații politice depuse în scris: 52

Întrebări și interpelări: 37

Biroul parlamentar: Constanta, Bd. Ferdinand nr. 49, jud. Constanta

Din declarația de interese dată pe 8 iunie 2022, am aflat că este asociat cu 25 părți sociale la SC Miramar Dinamic Constanța în valoare de 250 ron și tot cu 25 părți sociale în valoare de 100 ron la Bavaro Residence Constanța.

Din declarația sa de avere, dată tot pe 8 iunie 2022, menționăm că are două terenuri intravilane, unul la Constanța de 300 mp din 2009, titular fiind soția sa, Crușoveanu Aurora Elena și un altul la Mamaia de 1413 mp, din 2008 cumpărat de el și Stelian Bucovală Denisov. Mai deține un teren în Constanța din 2005 de 3789 mp, un altul l Tuzla din 2009 de 18440 mp, plus încă unul în comuna tulceană Valea Nucarilor care aparține soției sale de 6000 mp din 2009. Soția are o casă de 560 mp din 2009 , iar cuplul Denisov Livia Bucovală și deputatul liberal mai au pe jumătate fiecare un bun imobil la Mamaia de 6311,50 mp din 2029. Are trei Dumper Belaz din 1995, bijuterii din aur cu pietre prețioase de 30.000 euro din 1999-2018, ceasuri de aceeași valoare din 2000-2016 și obiecte de artă din bronz de 4000 euro din perioada 2008-2018. Are cinci conturi la Raiffeisen trei în ron și două în euro cu valori între 9,63 euro și 329684 euro. Are la Banca Transilvania un deposit de 42187 ron și un cont curent din 2022 de 100.000.ron. Are împrumuturi acordate în nume personal la Bavaro Residenc Construct de 860.000 ron și de 35750 euro, plus 107000 euro la Cristian Barbu și 50000 euro la Florin Cerlinca. Indemnizația sa de deputat s-a ridicat anul trecut l 131412 ron, iar soția a primit ca economist la SOMACO 72000 ron, ca economist la SC Comutil 5266 ron și ca economist la Asfalt Dobrogea 53760 ron, iar de la Comprest Util 7102 ron. Din investiții liberalul a luat de la SC Miramar Dinamic dividende de 580.000 ron.Are de plătit un împrumut de 50.000 euro și o altă plată parțială de 40.000 euro. Primește și două alocații pentru copii săi, Vladimir de 2568 ron și tot atât pentru fiica sa Marisa Demetria. .

Dintre declarațiile de presă, acestea au avut ca teme: Proiect de lege: suspendarea carnetului, pe o perioadă de şase luni, pentru depăşirea cu 100 km/h a vitezei admise (Proiectul legislativ prin care se pedepseşte aspru excesul de viteză în trafic a fost avizat de Comisia pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor), Învăţământul dual tehnologic este o şansă imensă pentru dezvoltarea României, Succes al administraţiei liberale din Constanţa.

Două spitale noi vor fi construite până în anul 2026, finanţate prin PNRR, Siguranţa rutieră, din nou pe agenda de lucru a Comisiei pentru transport şi infrastructură, Transformarea digitală a serviciilor publice reduce drumurile inutile la instituţii, dar şi timpul pierdut din cauza statului la cozi, Guvernul României va finanţa construirea noului stadion ”Gheorghe Hagi”, din Municipiul Constanţa, cu aproximativ 100 de milioane de euro, România este tot mai aproape de Schengen, A fost aleasă locaţia de amplasare a Nodului Rutier de la Medgidia, Treceri de pietoni mai sigure pentru toţi participanţii la trafic, Anularea zborurilor de către compania Blue Air şi blocarea a mii de români în aeroporturi este un şantaj inadmisibil la adresa Guvernului României.

Portul Constanţa poate pierde şansa istorică de a deveni punctul cheie pe plan regional, Guvernul României finanţează dezvoltarea infrastructurii rutiere spre sudul litoralului românesc, Va reuşi solidaritatea europeană să fie mecanismul pentru pace în Europa?, Prin Legea offshore punem în mişcare resursele naturale pentru o Românie puternică şi independentă energetic, Majorarea amenzilor pentru neplata rovinietei, motiv în plus pentru anularea taxei pe podurile dunărene (Tuturor ne este cunoscut că, atunci când trecem podurile dunărene, mai ales podul Cernavodă - Feteşti sau Hârşova - Vadu Oii, plătim o taxă. Această taxă a fost instituită în urmă cu 20 de ani şi a devenit una din sursele principale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Practic, aproximativ 10% din bugetul companiei este susţinut din sumele colectate din această taxă. În acelaşi timp, dobrogenii şi firmele din judeţele Constanţa şi Tulcea care deja plătesc rovinieta, prin plata taxei de pod, sunt puşi în situaţia unei duble taxări), Investiţiile din PNRR, un pas crucial pentru dezvoltarea României, Ne ţinem de cuvânt. Fără taxă pe podurile dunărene! (O veste extraordinară pentru toţi locuitorii Dobrogei, în special pentru conducătorii auto.

În cadrul Comisiei pentru Transport şi Infrastructură, din Camera Deputaţilor, a fost adoptat proiectul de lege care prevede anularea taxei de pod), Portul Constanţa NU va fi listat pe bursă! (La începutul lunii februarie au apărut mai multe ştiri referitoare la vânzarea de acţiuni ale companiilor de stat şi listarea unor pachete minoritare de acţiuni pe bursă, ca efect al abrogării prevederilor Legii 173/2020. În plan public, au fost vehiculate mai multe nume de companii la care statul român are acţiuni, printre care şi Portul Constanţa (C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa), Alternativa Techirghiol, proiect esenţial pentru sprijinirea economiei judeţului Constanţa, Agricultura românească trebuie susţinută!, Apel la responsabilitate pentru protestatarii de bună-credinţă! PSD transformă fondurile europene într-un butoi de pulbere, pe plan European, Viziune dreaptă pentru România, prin investiţii publice record (Bugetul elaborat de Guvernul României pentru anul 2021 este un buget al investiţiilor istorice. În 2021, pentru al doilea an consecutiv, Guvernul condus de PNL va face investiţii publice record de 61,9 miliarde lei, circa 5,5% din PIB, cea mai mare sumă alocată investiţiilor după 1989.), Front comun pentru construirea unui Spital Regional în Constanţa, Drumul expres spre sudul litoralului românesc, soluţie rapidă pentru judeţul Constanţa, dar mai ales pentru România.

Dintre întrebările și interpelările adresate Guvernului menționăm: Precizăi referitoare la siatuția monumentului Debarcader Mamaia Cazino, Precizări privind proictul referitor la ruta ocolitoare/drum expres Alternativa Techirghiol, Oportunitatea construirii unui Spital regional la Constanța, Precizări referitoae la abrogarea legii 173/2020 cu privire la Portul Constanța, Precizăi referitoare la procesele și condamnăril primite de România la CEDO, Precizări referitoare la evidența fundațiilor penru tineret și a patrimoniului care a aparținut UTC, Ce măsuri vor fi luate la nivelul Ministerului privind protejarea Palatului Reginei Maria în Mamaia din patrimonial companiei Mamaia S.A. ș.a.

   

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri