Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Cine vrea să fie mare și tare fură și minte

Cine vrea să fie mare și tare fură și minte(833)


Obligativitatea realizării unor liste cu cel puțin 200.000 de susținători pentru a te putea înscrie la candidatura alegerilor prezidențiale naște tentația falsificării, a minciunii, a multiplelor păcăleli tipic românești. Cum și cine nu are altceva de făcut decât să strângă cele cel puțin 6 milioane de semnături câte ar fi necesare celor 30 de prezumtivi candidați.

S-a constatat la prima vedere că un număr foarte mare de semnături prezentate ca aparținând unor persoane diferite au elemente asemănătoare evidente. Hotărârea Curții Constituționale nr. 4 din 29.09.2019 conform căreia "cerința semnăturii intră sub incidența dispozițiilor din Codul Penal pentru infracțiunea de fals în declarații iar răsturnarea prezumției de veridicitate se poate face numai prin constatarea falsului" obligă membrii Biroului Electoral Central să respecte legea  sesizând organele de urmărire penală printr-o plângere tot penală.

 

Prima lovitură uluitoare pentru toți a venit din partea domnului Viorel Cataramă marele și permanentul răzvrătit care a contestat la Curtea Constituțională decizia BEC prin care i-a fost respinsă candidatura susținând că decizia este "profund nelegală" și bazată pe aprecieri subiective: „ Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective și pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată și oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea". CCR a admis cererea domnului Cataramă care astfel devine oficial candidat la alegerile prezidențiale!

 

Valentin Stoian un obscur doritor de a fi și dânsul Președinte renunță și declară "Nu-mi voi depune candidatura. Nu vreau să intru în competiţia prezidenţială printr-o fraudă. Am reuşit să strâng 172.893 de semnături. Astăzi, până la ora 24, mai aştept din Suceava, Maramureş şi Teleorman încă aproximativ 5.500. Evident, nu sunt suficiente. Dar sunt semnături asumate. Eu sunt mândru de ele şi pentru asta le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi au crezut în mine. Înţeleg frustrarea lor. Dar - din respect pentru mine şi pentru ei – am refuzat să accept ofertele de ultimă oră de pe piaţa neagră a semnăturilor" zice domnia sa într-un mesaj pe Facebook.

 

În prezent cei 8 candidați pentru alegerile prezidențiale suspectați de fals în declarații sunt următorii:

Viorel Cataramă (Partidul Dreapta Liberală) curajosul purtător al stindardului de luptă pentru adevăr și care se jură că nu fură prins fiind cu rața-n gură

 

Alexandru Cumpănașu (independent) care se pare că nu are nici studii superioare dar nici bacalaureat

Cătălin-Sorin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională) despre care Mircea Coșea ne spune precum că: „Acum câțiva ani de zile i-am spus domnului Ivan că îi prevăd un viitor politic important. Și l-am lăudat pentru inteligența, curajul și mai ales pentru demnitatea pe care o are în lupta politică.
Îl felicit pentru hotărârea pe care a luat-o de a concura la președinția țării! Este un exercițiu extrem de util pentru un politician înnăscut și cu talentul și inteligența domniei sale“.
 

Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc) În martie 2016, Peia a fost exclus din PSD după ce a susținut că vaccinurile i-au îmbolnăvit pe copiii din Argeș.
În august 2016, Peia a declarat că în cadrul protestelor de după incendiul din clubul Colectiv, forțe externe ar fi urmărit ruperea României în trei țări.

Miron Cozma (independent)

Maria Minea (Partidul Românilor Patrioți de Pretutindeni)

Bobby George Marius Păunescu (independent)

Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie)

 

Interesant este și faptul că primii patru de pe această listă vor fi și pe buletinele de vot pentru că BEC deși vede furăciunile nu are competență să le constate.

 

Te apucă râsul de legislația noastră făcută parcă intenționat pentru șmecheri și pungași.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri