George-Sergiu Niculescu - tânărul liberal implicat în rezolvarea problemelor din Constanța

George-Sergiu Niculescu - tânărul liberal implicat în rezolvarea problemelor din Constanța(2580)


În timp ce diverși gropari de ocazie se grăbesc să îngroape PNL, cu dric la poartă și cai mascați închiriați de ei, în PNL Constanța continuă procesul de întinerire a structurii de partid!

În prima linie, sunt promovați tinerii. Nu au fost ei niciodată marginalizați pe cât se spunea, dar, acum, chiar au cale liberă! Cale liberă și câmp deschis pentru experiențe de tot felul, pentru aplicații utile dintre cele mai diverse.

Sigur, schimbarea la față a PNL nu reprezintă un motiv de bucurie pentru cei care se roagă să îl ajungă din urmă blestemele pesediste! Care pesediști, se ocupă cu tot felul de vrăjitorii, fără a fi în stare să își repună pe linia de plutire propriul lor partid! La ei, ca pe “Titanic”! Toată lumea numără bărcile de salvare.

În PNL, sunt pregătiți candidații pentru alegerile locale. Aceștia nu mai sunt, ca altădată, trași din pălărie. Conducerea județeană a ridicat ștacheta. Candidatul liberal la Primăria Constanța va fi desemnat după o competiție internă. Un concurs în toată legea în trei, reprezentând un eșantion din crema liberală. Cu alte cuvinte, trei concurenți și, Doamne, toți trei tineri!

George-Sergiu Niculescu este unul dintre ei. Un nume care se apropie tot mai mult de inimile constănțenilor. Dar nu pentru că ar avea ochii frumoși, și chiar îi are, ci pentru faptul că principalul său hobby este rezolvarea problemelor pe plan local.

Asta presupune cunoașterea realităților înconjurătoare și o anume apropiere și interes față de soarta orașului Constanța. Chestiuni de bază care lipsesc din preocupările zilnice ale primarului Decebal Făgădău.

Într-un fel, dezinteresul primarului Făgădău ar trebui să-i bucure pe liberali. E mai ușor de învins! Dar PNL, mai ales atunci când are în față un cadavru politic, nu vrea să învingă, ci să convingă.

Revin la competiția internă pentru desemnarea candidatului liberal la Primăria Constanța. O formulă aplicată în premieră de PNL Constanța și care are ca fundament principiile cultivate în subteranele partidului de Septimiu Bourceanu, “nașul” celor trei tineri liberali.

L-am întrebat pe George-Sergiu Niculescu dacă respectiva competiție e de actualitate și dacă nu s-a transformat într-o formalitate care abia așteapă să fie bifată...

Răspunsul domniei sale a fost prompt:
Nu s-a schimbat nimic. Este o competiție internă la sfârșitul căreia trebuie să câștige cel mai bun. Nu parcurgem o preselecție formală. Noi, cei trei, care concurăm, ne-am luat rolul în serios. De când s-a dat startul, conducerea s-a menținut pe aceeași poziție. Repet, coordonatele concursului sunt aceleași. Nimeni nu a intervenit ca să schimbe ceva. Nu sunt admise pe parcurs indicațiile prețioase. Nimeni nu a încercat în particular să ne deturneze de la crezul nostru. Nu am fost nici încurajați, nici descurajați. Nu ne-a sfătuit nimeni să abandonăm. Nu a băgat strâmbe. Nu am auzit nicăieri comentarii critice sau descurajatoare la adresa formulei de selecție.

Sigur, cu excepția unor “surse” care și-au etalat în presă bagajul de informații false…
Oricum, chiar dacă s-ar fi întâmplat câte ceva din cele enunțate mai sus, George-Sergiu Niculescu nu ar fi abandonat cursa. Face parte din elita celor care nu se întorc niciodată din drum! E prea deștept, prea copt la minte, cult și educat, ca să se întoarcă din drum la primul semn de slăbiciune!

Ba, dimpotrivă, a continuat să parcurgă traseul stabilit, prin aceasta înțelegând apropierea de cetățeni, intensificarea dialogurilor cu aceștia, creșterea notorietății personale, implicarea în rezolvarea unor chestiuni locale etc.

Mă întorc din nou la competiția internă din PNL pentru alegerile locale, o formulă la care nu a apelat nimeni până acum! În fapt, un exercițiu democratic și eficient recunoscut de Niculescu.

George-Sergiu Niculescu nu acceptă nici o “făcătură” în viața PNL Constanța. El își dorește foarte mult să câștige competiția, dar nu exclude și posibilitatea ca, în final, exigențele impuse de conducerea partidului să nu fie satisfăcute pe deplin, situație în care cei trei tineri ar fi descalificați.

Nu vom corespunde, spune Niculescu, se vor căuta alte soluții...Poate constănțenii nu mai vor un bărbat în fruntea Primăriei, de pildă...Poate vor o femeie, că tot sunt din nou la vogă în funcțiile de conducere! Noi trebuie să ținem cont de dorințele și aspirațiile alegătorilor!”

Ca unul care este preocupat de soarta resurselor energetice, George Niculescu se simte capabil să schimbe în bine fața Constanței și să “o scoată la timp de sub dărâmături”!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri