O NOUĂ CACEALMA POLITICĂ: IEFTINIREA APEI !

O NOUĂ CACEALMA POLITICĂ: IEFTINIREA APEI !(2396)


Comentând un material de-al meu, în care spuneam că adversarii lui Felix Stroe nu vor reuși să-l debarce din funcțiile importante pe care le deține, bunul meu prieten Gigi Haleț spunea că plimb ursul!

În primul rând, mie nu îmi plac urșii și, ca atare, nici vorbă să-i mai și plimb…

Cu ursul au umblat cei care au pus la cale mazilirea domnului Felix Stroe din funcțiile de președinte al PSD Constanța și director general al RAJA.

Mai nou, cu ursul se plimbă cei care au lansat informații conform cărora RAJA ar fi ieftinit costul apei la jumătate pe întreg teritoriul județului.

Chestiunea a fost pusă pe tapet, nu cu mult timp în urmă, de primarul orașului Medgidia, Valentin Vrabie, care a organizat chiar un miting pe acest subiect, solicitând diminuarea prețului apei cu 50 la sută pentru urbea pe care o păstorește.

Să fie oare întâmplător faptul că vestea cea mare, dar care depășește limitele realului, a fost lansată cu titluri vizibile și zgomotoase de către oficiosul PNL Constanța, ridicându-i o minge la fileu primarului Vrabie!

Sau poate că cineva a fost interesat să plimbe ursul pentru a bagateliza momentul cel mai important: reconfirmarea lui Felix Stroe în funcția de director general al RAJA!

Cu ce preț?
Cu prețul ieftinirii apei la cote aberante, 50 la sută și pe întreg teritoriul județului Constanța.

Așa lasă de înțeles cei care au pus pe tapet acest subiect care a creat din nou confuzie și comentarii contradictorii.

Cert este că tentativa de mazilire a lui Felix Stroe a eșuat lamentabil, spre deziluzia celor care și-au asumat rolul lui Brutus în colectiv. Dintre toți, apreciez curajul domnului Țuțuianu, președintele CJT, care nu a făcut un secret din faptul că se numără printre contestatarii lui Felix.

De fapt, s-a ajuns la un grad de antipatie reciprocă, astfel încât a fost limpede pentru toată lumea că între cei doi nu mai este loc de împăcare, chestiune confirmată, într-o discuție particulară, de cel căruia o să i se spună în continuare “Generalul”.

De la Congresul PSD încoace, Felix Stroe s-a aflat pe “lista neagră” a lui Liviu Dragnea și, cu siguranță, ar fi fost ”executat” dacă…

Ei bine, dacă domnul Dragnea nu ar fi fost condamnat în dosarul său penal…Situație în care, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, a fost nevoit să se facă frate cu dracul!

A realizat că gruparea Felix Stroe este încă puternică și, la o adică, prelungirea conflictului i-ar putea dăuna. Dragnea, grujuliu cu propria sa piele, a realizat că pe timp de război nu e bine să te dușmănești cu Felix!

Din acest punct de vedere, mă surprinde lipsa de maturitate politică a domnului Țuțuianu, care a uitat prea repede cine l-a propulsat și l-a susținut ca să ajungă pe poziția pe care a ajuns!

Pe Decebal Făgădău, primarul nostru cel drag, îl înțeleg. Domnia sa se crede invicibil și nemuritor.

Domnul Țuțuianu și-a descoperit în vene un plus de sânge liberal, altfel nu îmi explic rostul întâlnirilor sale cu un fost primar din Medgidia și nu numai!

Demersurile PNL de a pune mâna pe RAJA au fost tot mai evidente în ultima vreme. De la implicarea lor în scandalul generat de prețul apei, care a culminat cu gogomănia ieftinirii la 50 la sută, și până la atacurile în serie asupra RAJA.

Îndrăznesc să cred că, speculând bunele intenții ale primarului Vrabie, PNL l-a folosit pe acesta pe post de cal troian pentru a ajunge la țintă.

Să recunoaștem, fără sprijinul unor pesediști importanți, PNL nu ar fi reușit să se infiltreze atât de bine în rândurile PSD!

Asta mă face să cred că războiul apei, sub forma sa umană, chipurile, grija față de cetățeni, este doar un pretext în lupta pentru preluarea unor obiective importante din teritoriu...

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri