ROMÂNICA - MOȘIA GOLANILOR

ROMÂNICA - MOȘIA GOLANILOR(332)


Cât vezi de la un capăt la celălalt, țărișoara noastră pare a fi o imensă tartă cu fructe pe care unii, doar unii, o împart între ei!

“UNII” este termenul prin care definim statutul celor privilegiați în toate cele ce sunt! Inclusiv moștenitorii peste noapte! Era unul, bineînțeles activist de partid, care se lăuda că îi pică din cer tot felul de moșteniri și de donații sau diverse alte pomeni, dar niciodată pe numele lui! Nu mai rețin dacă este vorba de Claudiu Palaz, dar oricum, nici pe dumnealui nu îl ocolește norocul notarului imparțial! Mai mult politica îl omoară!

Printre “colete”, am descoperit moșteniri de importanță națională, monede istorice, picturi declarate dispărute, cloșca, așteptându-și puii de aur în poarta moștenitorului. Fără a generaliza, am constatat că aleșii noștri, în marea lor majoritate, vorbesc despre țară, despre patrie, ca despre propria lor moșie! Sunt, practic, limitați la interesele lor personale sau de grup!

Românica, așa ne dezmiardă pe noi generația de șmecheri, care de 30 de ani încoace nu contenește să ne ia peste picior! În ce privește viitorul României, rar auzi că cineva ar mai fi dispus de vreun sacrificiu! Țara este comentată ca fiind un fel de moșie care trebuie împărțită între mai mulți moștenitori!

La noi, moștenitorul ar trebui să intre în nomenclatorul de meserii! Dacă îi întrebi pe politicieni ceva în legătură cu obligațiile pe care și le asumă față de țară, îți întorc spatele plictisiți și îți recomandă să iei legătura cu purtătorul lor de cuvânt!

Atenție, și bogătanii și-au tras purtător de cuvânt personal! Și ce să facă el? Are el capacitatea de a exprima, prin talentul său actoricesc, dragostea de patrie a șefului său direct pe care îl doare în cot de România?

Sunt niște personaje stranii care vorbesc în șoaptă despre patriotism. De ce? De când cu instabilitatea asta pe plan internațional, nici nu știi pe cine să mai crezi, atât de grotescă și de nesigură este viața noastră!

Vorbim despre eroi și eroism...Avem atâtea și atâtea exemple de eroism autentic din Ucraina, iar vitejii noștri fug de o asistentă care și-a uitat în buzunarul de la piept ustensilele de vaccinat! Indivizii din categoria “UNII” au un singur slogan. Citez: “Al meu, al meu!”

De ceva timp, vor să moștenească țara! Sunt și mafioți care verbal ne vor binele. Ca să protejeze țara de moștenitorii calici, o vând pe bucăți! Au început cu pământurile râvnite de unguri, o altă categorie activă de moștenitori fără scrupule…

Sub pretextul apărării dreptului la proprietate, “UNII” au început să ne fugărească prin propria noastră curte! Românii nu mai au deloc liniște și nu se mai simt în siguranță în propria lor casă! Se așteaptă ca oricând să primească un ordin de evacuare. Pentru a fi repus în drepturi unul sau mai mulți moștenitori!

Eu, când vorbesc despre astfel de cazuri, mă refer doar la “UNII” moștenitori...În speță. la cei care ne-au lăsat fără fabrici și uzine! Dar ne-au cedat ruinele!

Așa procedează și rușii. Lasă în urma lor doar ruine!
Se scriu deja noile cărți de istorie și geografie!

 

Articol scris în 14.07.2022

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri