Șoferi cercetați penal(1278)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un conducător auto care a prezentat la control două documente false şi un altul care conducea un autoturism având permisul suspendat.

Ieri, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în oraşul Hârşova, un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în R. Bulgaria condus de cetăţeanul român A.M.I., în vârstă de 21 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică şi asigurarea tip carte verde, prezentate la control de conducătorul auto, sunt false.
Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că cele două documente sunt false.

În aceeaşi zi, în jurul orei 00.30, în zona de competenţă a S.P.F. Isaccea a fost identificat cetăţeanul român S.M., în vârstă de 23 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care conducea un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în Tulcea fără a avea dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice. El avea permisul de conducere suspendat din data de 07.12.2015.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uz de fals”, respectiv „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine acest drept”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 323 şi art. 335, pct. 2 din Codul Penal.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri