Doi cetăţeni români au fost reţinuţi pentru trafic de persoane în Austria(684)


MAE precizează că autorităţile austriece au confirmat reţinerea a doi cetăţeni români, şoferi ai unor camioane în care se aflau mai multe persoane, în localitatea Braunau, respectiv la Salzburg.

"La solicitarea Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au confirmat că a fost reţinut un cetăţean român în localitatea Braunau. Cetăţeanul român era şoferul unui camion în care au fost descoperite mai multe persoane", menţionează MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă seară.

"Totodată, autorităţile austriece au confirmat că un alt cetăţean român a fost reţinut pentru trafic de persoane în Salzburg. Acestea era şoferul unui camion în care se aflau mai multe persoane. Poliţia austriacă, cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Viena a verificat identitatea cetăţeanului implicat în incident prin procedura cooperării poliţieneşti internaţionale", adaugă sursa citată.

Potrivit MAE, niciunul dintre cei doi cetăţeni români nu a solicitat până la acest moment asistenţă consulară.

"Ambasada României la Viena menţine legătura cu autorităţile austriece în cele două cazuri", se mai arată în comunicat.

Agenţia austriacă de presă APA, citată de Reuters în pagina electronică, a informat sâmbătă că un român în vârstă de 29 de ani, care conducea un camion cu 26 de refugiaţi, a fost reţinut în Austria, trei copii din autovehicul fiind în stare gravă din cauza deshidratării.

Camionul cu refugiaţi din Siria, Afganistan şi Bangladesh a fost oprit în orăşelul St. Peter am Hart, situat în apropierea graniţei cu Germania, a precizat APA, citând poliţia locală.

Şoferul român în vârstă de 29 de ani a fost reţinut, iar copiii şi părinţii lor au fost transportaţi la spitalul din oraşul învecinat Braunau. 

Sursa: Mediafax.ro

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri