Cele mai bine plătite sportive din lume. Simona Halep, în top 10

Cele mai bine plătite sportive din lume. Simona Halep, în top 10(1648)


Jucătoarele de tenis sunt sportivele cel mai bine plătite din lume, iar în primele 10 apar doar 3 nume care vin din alte sporturi decât tenisul. Dincolo de premii, aceste jucătoare adună sume considerabile și din sponsorizări și alte acțiuni de marketing.

Maria Șarapova, Serena Williams și Caroline Wozniacki se numără printre sportivele cu cele mai mari câștiguri în topul pentru perioada 1 iunie 2014 - 1 iunie 2015, realizat de Forbes, citat de Romania libera.

O prezență surpriză în top o reprezintă Danica Patrick, campioană în automobilism, prima sportivă din clasament care provine dintr-un alt sport decât tenisul.

Simona Halep a câștigat în ultimul an nu mai puțin de 6,8 milioane dolari, însă din aceștia doar 5,3 milioane sunt premii din tenis. Românca începe să câștige sume considerabile doar din marketing, ea având contracte cu mai multe companii, cel mai important fiind cel cu românii de la Dedeman.Marketing-ul reprezintă o componentă importantă în veniturile sportivilor, indiferent că este vorba despre competiții feminin sau masculine, iar jucătoare ca Williams sau Șarapova ajung să câștige anual sume chiar și de 3-4 ori mai mari față de ceea ce le revine doar din premii.

Simona Halep evoluează, săptămâna aceasta, la turneul WTA de la Toronto, acolo unde se își dispută primele meciuri de pregătire în vederea US Open. Ea a debutat cu dreptul pe hard-ul american, după aproape o lună de pauză. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri