C. M. de Fotbal, Brazilia - 2014: ARGENTINA lui Messi a învins frumos, dar... greu, brava echipă a BOSNIEI-HERŢEGOVINA

C. M. de Fotbal, Brazilia - 2014: ARGENTINA lui Messi a învins frumos, dar... greu, brava echipă a BOSNIEI-HERŢEGOVINA(1418)


În sfârşit, primul meci la Rio de Janeiro (la sfârşitul celei de-a patra zile de competiţie!), pe celebra arenă „Maracana”, unde se va desfăşura şi finala ediţiei breziliene a turneului final al Cupei Mondiale de Fotbal – 2014.

A fost şi cea de-a unsprezecea partidă a competiţiei, prima din grupa G, „a Argentinei”.

Şi ARGENTINA căpitanului Lionel Messi a oferit, cum era de aşteptat, spectacol, câştigând şi confirmând, prin jocul dinamic, ofensiv şi creativ, tehnic şi bine gândit şi executat tactic, în faţa BOSNIEI-HERŢEGOVINA, pe care a învins-o cu scorul de 2 – 1 (1 – 0), că este una dintre candidatele îndreptăţite la titlul mondial.

Dar... n-a fost uşor, pentru sud-americani, în partida începută la ora 01.00, a României!...

Ca şi Croaţia, în prima partidă a turneului, cu marea favorită Brazilia, şi aceşti ex-iugoslavi şi-au vândut scump pielea!

Şi nu se ştie ce s-ar fi întâmplat, până la final, dacă balcanicii n-ar fi avut ghinionul să-şi dea autogol (al treilea al turneului şi al... doilea al serii!), chiar în debutul partidei, în minutul 3, la o lovitură liberă – centrare executată de vedeta lui F.C. Barcelona, Messi.
Şi dacă n-ar fi ratat, probabil şi din cauza presiunii psihice, exercitată şi de stadionul arhiplin cu suporterii „pumelor”, atâtea oportunităţi...

Una peste alta, după un meci frumos, ofensiv, „pe contre”, argentinienii au câştigat pe merit, dar bosniacii au lăsat o foarte frumoasă impresie, jucând curajos şi tehnic , de la egal la egal , cu valoroşii lor adversari: echipa de staruri a Argentinei!

Nu ar fi mirat pe nimeni, după aspectul jocului, dacă s-ar fi terminat egal, ba chiar dacă ar fi câştigat cei din Bosnia-Herţegovina...

Aşadar, după autogolul din minutul 3, al bosniacului Sead Klasniac, au mai marcat, în repriza a doua, Lionel Messi, cu un şut superb, bară-gol, dintr-o acţiune de tip „one man show”!, balcanicii reducând diferenţa, pe tabela de marcaj, în minutul 85, cu un gol la fel de frumos, înscris de către Vedad Vedad Ibišević, … printre picioarele altfel bravului portatr argentinian, care şi-a salvat echipa de la multe goluri, în partida de azi-noapte (după ora României)!

Cealaltă partidă a Grupei F se joacă astăzi, de la ora 22.00, a României: IRAN – NIGERIA, la Curitiba, pe Estadio “Baixada” (ce grupă uşoară are şi Argentina, ca şi Franţa de altfel...).

Iată că se menţine ritmul de cel puţin trei goluri pe meci (excepţie a fost Mexic – Camerun 1 – 0, din Grupa A, în cea de-a doua zi a turneului

Pentru că sunt în Brazilia, probabil, toate echipele au jucat, până acum, cu poftă de gol, neînregistrându-se, de altfel, nicio remiză!

Media golurilor pe meci, este excelentă, după 11 partide, cu 37 de reuşite: 3,36!!


IMAGINI: 1. Argentina este, în mare parte,... MESSI et. Comp.! (Sursa foto: digisport.ro); 2. Sursa foto: missoccer.com
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, LionelMessi, Messi, Argentina-BosniaHertegovina,jooble.org