Metoda Valerică Preda de asfaltare a ajuns în… Botoșani

Metoda Valerică Preda de asfaltare a ajuns în… Botoșani(914)


Ziarul Timpul a relatat în mai multe rânduri modul în care strada Rapsodiei din cartierul constănțean Compozitorilor a fost asfaltată până în dreptul vilei unde locuiește fostul consilier personal al lui Radu Mazăre.
Asociația Constanța Ia Atitudine a cerut lămuriri Primăriei Constanța. Direcția de Gospodărire Comunală a primăriei a răspuns: ”În anul 2011 s-a asfaltat doar o parte din stradă din cauza fondurilor insuficiente. Instituția noastră a elaborat un proiect pentru realizarea iluminatului public aflat în finanțare în zona cartierului Compozitorilor, iar după implementarea acestuia se vor relua lucrările de asfaltare”.

Aceeași metodă a fost aplicată recent într-un sat din Botoșani.
Jurnaliștii de la Digi 24 spun că în satul Cătămărăşti, judeţul Botoşani, a fost asfaltat un drum pe o lungime de doar 82 de metri, exact în faţa casei unui consilier local.
Consilierul susţine că nu are nicio vină, iar primarul comunei îi dă dreptate. "Parcă eu sunt vinovat că locuiesc aici? Nici nu trebuia să-mi pună, că dacă știam că iese scandal, refuzam, dar sufereau şi ceilalţi oameni care-s de bună-credință", a spus Constantin Grigoroșcuță, consilier local în comuna Mihai Eminescu.
Aneta Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, a precizat că toate drumurile din comună vor fi asfaltate şi betonate, doar că "nu se poate azi, mâine, poimâine".
Pentru modernizarea întregii rețele stradale a comunei Mihai Eminescu ar fi nevoie de 40 de milioane de lei, doar că din bugetul pe anul 2015 nu a fost alocat pentru acest capitol nici măcar un leu.
Bucata de drum a făcut parte dintr-un proiect prin care au fost asfaltate, pe tronsoane cu lungimi între 750 şi 80 de metri, drumuri în cele trei sate ale comunei Mihai Eminescu. În total, cinci kilometri de asfalt, plătiţi cu 3 milioane de lei din bugetul de anul trecut.

Spre comparație, cei circa 800 de metri asfaltați în Constanța, pe strada lui Valentin Preda, au costat 1,28 milioane lei.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri