Deputatul PNL Mihai Lupu a susținut o declarație politică referitoate la Master Planul de Transport al României, pe care o redăm mai jos.
Așa cum ne-a obișnuit, PSD continuă jocul alba-neagra și cu Master-Planul de Transport al României ca și cu toate celelalte proiecte importante pentru români!
Astfel, Guvernul PSD în loc să-și recunoscă și repare greșelile și, bineînțeles, să-și explice eșecurile majore generate de propriile decizii, aruncă acum vina în curtea Opoziției și, culmea ipocriziei, mai și invocă necesitatea stringentă a unui consens pe un document pe care uită și să-l prezinte public, darămite să-l agreeze cu celelalte partide parlamentare, așa cum ar fi fost firesc!
În condițiile în care Comisia Europeană a întors luna trecută Master-Planul la București, deoarece Guvernul Ponta creionase un document nefondat, slab și nefezabil, deși membrii Comisiei de transport și infrastructură din Camera Deputaților au atenționat Guvernul în acest sens, Ministerul Transporturilor nu a mai prezentat în Parlamentul României varianta revizuită a documentului, care trebuia retrimisă Comisiei Europene până la data de 09 aprilie a.c., și acum PSD acuză Opoziția de demagogie și lipsă de consens pe un document la care Parlamentul nu a mai avut acces!
În mod normal, atunci când se invocă necesitatea consensului pe un proiect atât de important cum este un Master Plan de Transport al României, trebuie să se țină cont și de observațiile celor cărora li se cere consensul! Altfel, nu putem vorbi decât despre scenete ieftine și nu despre intenții serioase, domnilor guvernanți!
Noi, parlamentarii din Comisia de Transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților, am avertizat Ministerul de resort că varianta anterioară a Master-Planului, așa cum a fost ea ulterior prezentată Comisiei Europene, va fi una cu siguranță sortită eșecului, deoarece aceasta reflecta doar propria viziune a Guvernului Ponta sau ambițiile personale ale unor guvernanți PSD, nerespectând nicidecum acordurile anterioare cu Uniunea Europeană privind coridoarele de transport și nici prioritizarea proiectelor în acord cu criteriile europene stabilite!
Ce să mai vorbim de faptul că același Guvern Ponta promitea în campania din anul 2012 sute de km de autostrăzi terminate până în anul 2016 - martor în acest sens stând Programul de guvernare postat pe site-ul Guvernului - , iar în acest an, în 2015, amânările de începere a unor proiecte importante de autostrăzi se succed în lanț, România riscând să piardă alocările de fonduri europene și anul acesta.
Mai mult decât atât, deși Guvernul Ponta se bate cu pumnul în piept zilnic că are cele mai mari realizări din toate timpurile, la planul pentru autostrăzi, la capitolul fapte, ar putea să ia lecții de la guvernul bulgar, având în vedere că se poate lăuda în acest an doar cu inaugurarea fabuloasei cifre de vreo 10 km de autostradă, iar vecinii noștri din sud, bulgarii, vor inaugura 150 km, depășind astfel România la numărul total de km...