Deputatul Cristina Dumitrache, apel către CNA

Deputatul Cristina Dumitrache, apel către CNA(858)


Deputatul PSD de Constanța Ileana Cristina Dumitrache s-a adresat astăzi Consiliului Naţional al Audiovizualului pe tema conţinutului şi modului de prezentare a reclamelor comerciale difuzate pe posturile de televiziune, cu precădere cele care implică produse farmaceutice destinate copiilor.

"M-am adresat CNA-ului în primul rând în calitate de cetăţean al acestei ţări, de curând şi mamă, şi, mai apoi, în calitate de parlamentar.

Am dorit să aduc în atenţia Consiliului abuzul de reclame care invadează ecranele televizoarelor noastre şi care promovează tot felul de produse, de cele mai multe ori de o calitate sau utilitate îndoielnică, sub o formă deranjant de agresivă şi, uneori, chiar nocivă. Spre exemplu, de aproximativ doi ani, sporadic, fără o monitorizare reală, pe diverse canale de televiziune este difuzată o reclamă preluată de la un canal de televiziune din străinătate care promovează Nurofen-ul pentru copii. În afara faptului că reclama este dublată în limba română, fără a avea toate avertizările scrise obligatorii în cazul publicităţii la produse farmaceutice, medicamentul este recomandat de o mămică "care ştie ea ce este mai bun pentru copilul ei". Produsul se adresează copiilor, deşi decizia cumpărării medicamentului este a părinţilor conform prescripţiei medicale, însă acest lucru nu este menţionat niciunde.

Cum CNA-ul este "autoritatea autonomă însărcinată cu apărarea interesului public în domeniul serviciilor de programe audiovizuale", mă aştept ca cel puţin legislaţia în domeniu să fie respectată. În caz contrar, nu văd care mai este rolul acestei autorităţi.

Din programele şi imaginile care se difuzează în mod frecvent pe canalele de televiziune rezultă - tot mai pregnant - că unele dintre atribuţiile cele mai importante ale CNA-ului, conform Legii Audiovizualului, respectiv "protejarea minorilor şi respectarea demnităţii umane" nu se mai regăsesc printre priorităţile autorităţii", a spus deputatul de Constanța.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri