Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Trend în turism: Crește cererea românilor și scad prețurile pentru vacanțe în destinații exotice

Trend în turism: Crește cererea românilor și scad prețurile pentru vacanțe în destinații exotice(434)


Unul dintre trendurile care s-au făcut remarcate în industria turismului din România în ultimii doi ani este creșterea accesibilității destinațiilor exotice. De la an la an, turiștii și-au putut rezerva sejururi în destinații exotice fie la prețuri mai mici, fie cu mai multe servicii incluse. Scăderea procentuală a prețurilor, începând din 2012, este de până la 6% pe an, în funcție de destinație și de perioada anului în care se călătorește. 

3 motive pentru care sejururile în destinații exotice sunt mai accesibile:

1. Turiștii români optează mai des pentru vacanțe în destinații exotice
Creșterea cererii pentru sejururile exotice angrenează automat și prețuri mai mici. Agențiile de turism își pot rezerva mai multe camere și bilete de avion, beneficiind de tarife de grup mai bune.
2. Întărirea colaborării agențiilor de turism cu partenerii locali străini
Partenerii locali din străinătate ai agențiilor de turism din România au înțeles dinamica turiștilor din România și își doresc să lucreze mai mult cu turiștii din Europa de Est. Cu cât rulajul de vacanțe este mai mare, cu atât tarifele percepute sunt mai mici sau includ servicii suplimentare.
3. Promoțiile la biletele de avion

Biletul de avion este una dintre cheltuielile cele mai importante în conturarea pachetului final de vacanță. Promoțiile companiilor aeriene determină prețuri mai mici ale sejururilor turistice, iar în ultimii 2 ani companiile aeriene au reduceri semnificative și oferte speciale pentru destinațiile exotice.

„După 8 ani de activitate și 164.168 de zile de vacanță vândute, tot mai multe agenții de turism sau hoteluri partenere din străinătate ne scriu ca să ne ofere reduceri suplimentare pentru turiștii noștri. Sunt interesați de potențialul pieței din România și se întâmplă

deseori, de exemplu, în Republica Dominicană (foto), Mexic sau Cuba, să umplem hotelurile de români în anumite perioade. Deci, și românii sunt interesați de destinațiile exotice pe care le oferim” a declarat Sorin Stoica, co-proprietar agenția de turism Eturia, specializată pe vacanțe personalizate și circuite în destinații exotice.
Eturia se mândrește cu parteneriatele de lungă durată pe care le are semnate cu peste 160 tour-operatori din toată lumea și cu 40 de hoteluri de renume din cele mai îndepărtate destinații, dar și cu companiile aeriene, fapt ce permite agenției să ofere clienților săi acces la prețuri competitive.

Republica Dominicana

Reduceri cu până la 350 euro la pachetele de vacanță
Agenția de turism Eturia introduce din 20 aprilie pentru o perioadă de 12 zile, pachete turistice reduse cu până la 350 de euro/persona. Românii vor putea alege circuite și pachete turistice în China, Cuba, Singapore, Mexic și Republica Dominicană.

1. Circuit China - Hong Kong pentru 14 zile - reducere 300 de euro (2.490 euro / persoană cu transportul, cazarea și transferurile incluse)
2. Circuit Canada pentru 11 zile – reducere 300 de euro (1.890 euro / persoană cu transportul, cazarea și transferurile incluse)
3. Circuit Cuba pentru 13 zile – reducere 240 euro (1.750 euro / persoană cu transportul, cazarea și transferurile incluse)
4. Sejur Republica Dominicană pentru 9 zile – reducere 200 de euro (1.280 euro / persoană cu transportul, cazarea și transferurile incluse)
5. Sejur Mexic pentru 11 zile – reducere 200 de euro (1.570 euro / persoană cu transportul, cazarea și transferurile incluse)
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri