Dacă cineva îți dă în cap și îți fură banii din buzunar, cel mai probabil va face închisoare. Dacă însă acel cineva emite o lege prin care îți ia banii din buzunar nu va păți abolut nimic. Dimpotrivă, este plătit chiar de noi, și încă bine.
Știu că sună cam dur când spun că suntem furați, dar cum altfel putem cataloga faptul că parlamentarii, aleși să facă legi pentru noi, s-au gândit să își facă lor o lege proprie, prin care să beneficieze de pensii speciale?
Motivațiile sunt ilare. Unul spune că se îndreaptă ce a stricat Emil Boc sau că și alte categorii de angajați au pensii speciale, iar alții afirmă chiar că dacă tot sunt criticați, măcar să se aleagă cu ceva.
Condițiile de acordare a acestor pensii sunt preferențiale, desigur. Numai un exemplu: stagiul minim este de șase luni. Dacă le-ai bifat, primești pensie specială.
De ce nu s-au gândit să acorde astfel de pensii medicilor și profesorilor? Lăcătușilor mecanici, electricienilor, asistentelor medicale, informaticienilor, șoferilor, gunoierilor? Cu un tupeu fantastic, parlamentarii lucrează numai pentru ei.
De ce fac asta? Pentru că nu mai au nimic de pierdut. Mulți dintre ei nu vor mai prinde un alt mandat. Sunt, prin Constanța, parlamentari de care nu au auzit decât familiile lor și care au confunat patul de acasă cu fotoliul din Casa Poporului. Au luat și iau bani degeaba. Ce constănțean credeți că va mai pune ștampila vreodată pe nume ca Manea, Condurățeanu, Dobre, Babuș, ca să numesc numai câteva? Știți cumva ce au făcut de când au fost aleși?
Ce este însă de neînțeles este însă lăcomia unora dintre ei. Oare nu mai au din ce să trăiască și se gândesc la pensie cu teamă? Așa de mult au cotizat în campanie încât să fie nevoiți să suporte înjurăturilor alegătorilor acum? Atât de gros să fie obrazul?
Din păcate, pentru mulți dintre cei 250 de semnatari ai legii, parlamentul este un loc unde se duc pentru a deveni din bogați și mai bogați.