Cine sunt consilierii locali ai Constanței. George Vișan - consilier discret de 7 ani, director în port, om de afaceri

Cine sunt consilierii locali ai Constanței. George Vișan - consilier discret de 7 ani, director în port, om de afaceri(2692)


George Vișan nu excelează în Consiliul Local Constanța. Dacă ar trebui să-i descriem într-un cuvânt activitatea, putem spune că este cel puțin discretă. Ca tot plutonul de consilier PSL, G. Vișan nu s-a remarcat prin multe lucruri. Nu a inițiat proiecte de hotărâri, iar despre activitatea sa în comisii nu putem spune mai nimic, pentru că acesta nu și-a redactat niciodată un raport de activitate în care să le spună alegătorilor care sunt lucrurile pe care le-a făcut.

Consilierul PSD este secretar al comisiei nr. 5, pentru administrație publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului. Printre atribuțiile sale se numără avizarea asupra propunerilor privind numirea și eliberarea din funcții a conducătorilor regiilor autonome și societăților comerciale cu capital de stat. De asemenea, urmărește activitatea organelor de apărare a ordinii publice, repsectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor din municipiu. Comisia mai are un rol: inițiază propuneri în vederea conferirii persoanelor fizice, române sau străine, cu merite deosebite, titlul de cetățean de onoare al municipiului. În plus, analizează și avizează programe privind asocierea cu agenți economici din țară și străinătate, în baza realizării unor lucrări de interes comun.

Despre activitatea din comisii ar fi multe de discutat. De ce, de exemplu, Ilie Rachieru a fost menținut în funcție după ce a fost condamnat în primă instanță? G. Vișan ar fi trebuit să vegheze asupra acestui aspect, dar înțelegem că nu a avut nimic împotrivă.
Repetăm însă: nici G. Vișan, ca niciun alt consilier, de altfel, nu a considerat necesar să prezinte un raport de activitate.

Într-un interviu acordat pentru pagina de internet a PSD Constanța, George Vișan descria o zi normală din viața sa de consilier. ”O zi de lucru normală a unui consilier începe la Primărie informându-se care sunt problemele legate de administraţia publică locală, oferind necondiţionat audienţă cetăţenilor, supervizând şi urmărind ce se întâmplă cu probleme ridicate de cetăţeni, conlucrând totodată şi la soluţionarea lor. Un alt aspect important din activitatea unui consilier local este, aşa cum v-am spus şi mai înainte, participarea la şedinţele de comisii în care a fost mandatat de Consiliul Local, să avizeze şi să voteze când este cazul proiectele de hotărâri de consiliu, sau să dezbată sesizările cetăţenilor. Se deplasează regulat în zona de responsabilitate pentru a fi în contact cu cetăţeni şi pentru a percepe mai bine când aceştia au probleme, dar şi pentru a urmări soluţionarea sesizărilor făcute de cetăţeni”. Nu putem decât să îl credem pe cuvânt atuni când spune că el și colegii consilieri se deplasează în zona de responsabilitate. Noi nu i-am văzut niciodată. Dumneavoastră?
G. Vișan se lăuda, în respectivul interviu, cu o inițiativă: Cartierul de Locuinţe Ieftine pentru Tineri amplasat pe Baba Novac, despre care însă primarul Radu Mazăre spune că a fost ideea lui.
Consilierul mai avea atunci o propunere: ”Mai am în plan o hotărâre de Consiliu Local, astfel încât cetăţenii care posedă animale de companie să fie cumva mai atenţi cu “lucrurile“ ce rămân în urmă pe stradă şi care deranjează mai ales ca aspect. Sunt zone de trotuar şi spaţii verzi unde pur şi simplu trebuie să faci slalom printre aceste“obstacole” lăsate în urmă de animalele de companie. Este la nivel de consultare această iniţiativă, urmând să o aranjăm pe un cadru legal şi normal astfel încât să nu aducem atingere vreunei persoane”. Nu putem spune decât că durează mult ca propunerile să fie puse în practică.

Financiar, consilierul de 41 de ani nu o duce rău. Potrivit declarației de avere, deține două apartamente în Constanța și un teren în Tuzla. Are șapte conturi bancare, unde ține circa 43.000 de lei. Are mai multă încredere în prieteni decât în bănci, dacă ținem cont că l-a împrumutat pe un anumit Sorin Dașoveanu cu 24.000 de euro. Vișan are și un credit, contractat anul trecut, de 39.000 de euro.
George Vișan este director comercial în cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, de unde a câștigat anul trecut 93.952 de lei. Funcția de consilier local i-a adus încă 16.103 lei. Din chirii a mai obținut 900 de lei, iar din dividende de la SC Visage Inteligent Solution, la care este asociat, a mai primit 45.000 de lei. Soția sa, economist la aceeași firmă, muncește pe un salariu de nimic: 10.575 de lei pe an, adică 881 de lei pe lună.
Firma aceasta, Visage Inteligent Solutions, a fost înființată în anul 2010 și are ca obiect de activitate consultanță pentru afaceri și management. În 2013 a avut numai 2 angajați, o cifră de afaceri de 588.742 lei și un profit de 80.400 lei, spre deosebire de 2012, în care a înregistrat o pierdere de 54.456 lei. Mai bine i-au mers afacerile în 2011, când a avut un profit de aproape 300.000 de lei.

George Vișan este și membru în AGA la Compania Națională de Investiții, care ar trebui să reabiliteze Cazinoul din Constanța. Este și secretar general al organizației municipale PSD Constanța, dar și vicepreședinte al organizației județene a PSD, precum și membru al consiliului național al partidului.

George Vișan s-a născut în judeţul Tulcea, oe 18 septembrie 1974. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Andrei Şaguna“ din Constanţa. S-a înscris în PSD în 2003. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri