Elevii, îndemnați să devină polițiști

Elevii, îndemnați să devină polițiști(488)


În perioada 6 – 10 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au desfăşurat activităţi comune cu dascălii şi elevii din judeţ în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat de către Ministerul Educaţiei Naţionale.


Săptămâna a debutat cu activitatea poliţiştilor structurilor de prevenire a criminalităţii, resurse umane şi relaţii cu publicul care au participat la o manifestare interactivă de promovare a meseriilor, dedicată elevilor, în cadrul proiectului “Visez să devin om mare”- Constanţa în miniatură – oraş pentru copii şi părinţi”. Cu această ocazie aceştia au prezentat oferta educaţională privind profesia de poliţist din cadrul campaniei "Şi TU poţi deveni POLIŢIST!", motivându-i pe elevi către această onorabilă profesie.


Întreaga săptămână au avut loc întâlniri informativ – preventive cu elevii, în cadrul cărora, au fost prezentate aspecte legate de activitatea poliţiei, sfaturi de prevenire a delincvenţei juvenile şi protejarea patrimoniului.


Poliţiştii constănţeni au mai derulat şi activităţi sub titulatura “Cunoaşte şi protejează patrimonial naţional”, iar materialele didactice şi promoţionale au fost asigurate de către Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., cu sprijinul Fundaţiei Colegium XXI.


De asemenea, poliţiştii rutieri au avut întâlniri cu elevii pe tematică specifică, prezentând autospecialele şi motocicletele din dotarea Poliţiei Rutiere Constanţa, totodată prezentând copiilor modalităţile optime de comportament pentru evitarea implicării în evenimente rutiere.


Astfel, oamenii legii au fost angrenaţi, în această săptămână, în diferite activităţi informativ – preventive şi cu rol educativ, menite a conştientiza gradul de pericol la care se expun preşcolarii şi elevii, prin neadoptarea unui comportament preventiv şi corespunzător în societate.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri