”Sfatul Bătrânilor” – eveniment în premieră organizat în Mihail Kogălniceanu(813)


C mult înainte ca oamenii să trăiască în forme organizate, indiferent care au fost acestea, a existat o instituţie respectată şi apreciată de toată lumea, numită ,,Sfatul Bătrânilor’’ unde, se discutau cele mai importante probleme şi se luau decizii.

”Pornind de la această idee, şi bazându-ne pe faptul că în localitatea Mihail Kogălniceanu trăiesc încă foarte mulţi bătrâni care mai au un cuvânt important de spus, considerăm că este oportun să se reia tradiţia şi să se fructifice această comoară, astfel încât cele mai bune idei să fie cunoscute şi folosite în societate”, a precizat primarul din Kogălniceanu, Ancuța Belu.
În acest sens, începând de mâine, de la ora 16:00, se va organiza “Sfatul Bătrânilor” eveniment ce este deschis tuturor persoanelor care cred că au ceva bun de spus. Întâlnirea bătrânilor din comună cu reprezentanţii administraţiei publice locale va avea loc periodic, şi se va desfăşura în incinta Primăriei din Mihail Kogălniceanu. ”La întâlnire sunt invitaţi bătrâni din toate zonele comunei, încercându-se acoperirea unei arii cât mai largi de pregatiri şi profesii, astfel încât contribuţia bătrânilor să fie cât mai vastă. În schimb, le promitem bătrânilor o tribună a bunului simţ de la care să se poată face auziţi şi de unde cei mai înţelepţi locuitori ai comunei să împărtăşească din experienţa lor, într-un dialog deschis şi onest, asigurându-i totodată de tot respectul şi atenţia cuvenită”, a precizat edilul.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri