Chesoi: ”L-am suspendat pe Aurelian Pavelescu pentru comportament abuziv şi pentru încercarea înstrăinării bunurilor partidului

Chesoi: ”L-am suspendat pe Aurelian Pavelescu pentru comportament abuziv şi pentru încercarea înstrăinării bunurilor partidului"(1545)


Președintele PNȚCD Constanţa, Tudorel Chesoi, a declara că Aurelian Pavelescu a fost suspendat din funcția de președinte din cauza măsurilor abuzive pe care acestea le-a luat. Chesoi a declarat de asemenea că președintele PNȚCD va fi suspendat pe o durată de 2 ani din funcția sa și că un congres va avea loc pe data de 17 octombire în vederea reglementării acestei probleme. Preşedinte interimar desemnat de majoritatea preşedinţilor de filială din ţară este Vasile Lupu, exclus abuziv din partid de Pavelescu la Congresul PNŢCD de la Piteşti din luna aprilie. Apele rămân totuşi învolburate în PNŢCD. Printr-un comunicat, Aurelian Pavelescu anunţă că „luni 3 iunie 2013 PNŢCD va formula plângere penală împotriva lui Vasile Lupu, precum şi împotriva grupului care l-a susţinut, format, de asemenea, din persoane fără calitate. Aceste diversiuni reprezintă infracţiuni grave şi au ca scop crearea unei confuzii în electorat”.

Citiţi mai jos în exclusivitate rezoluţia adoptată de Biroul Naţional al PNŢCD cu privire la suspendarea lui Aurelian Pavelescu:

Biroul National de Conducere (BNC) al Partidului National Taranist Crestin Democrat (PNTCD), intrunit astazi, 1 iunie in Bucuresti, a hotarat cu unanimitate de voturi (10 din 10), suspendarea lui Aurelian Pavelescu din functia de Presedinte al PNTCD.
Aceasta decizie vine ca urmare a crizei grave de legitimitate a actiunilor intreprinse de Aurelian Pavelescu in interiorul Partidului.
In esenta, Presedintele PNTCD este acuzat de subminarea autoritatii forurilor superioare de conducere ale partidului prin luarea de masuri abuzive fara consultare si aprobare a conducerii.
In particular, Presedintele suspendat s-a substituit in repetate randuri competentei si autoritatii Biroului National de Conducere (BNC) in situatii cum ar fi:
1. Negocierea de contracte care privesc patrimoniul partidului fara instiintarea, consultarea si aprobarea BNC: inchirierea spatiului din incinta sediului central al Partidului pentru activitati lucrative fara acordul BNC si fara a da socoteala de fondurile incasate;
2. Emiterea unei hotarari de evacuare a Sediului Central fara consultarea BNC;
3. Refuzul repetat de a prezenta in scris Raportul anual de gestiune cu situatia financiara a partidului.
4. Cedarea sediului PNTCD Sector 4 fara acordul BNC.
5. Instaurarea unui climat de teroare in partid prin excluderi si decizii abuzive, cum ar fi stabilirea unor conduceri interimare la nivelul oricarei organizatii al carei lider are pareri diferite de cea a lui Aurelian Pavelescu.
BNC-ul care a luat decizia de suspendare este organul legitim de conducere al partidului, atat potrivit prevederilor statutare, cat si datorita inscrierii acestui for de conducere in Registrul Partidelor Politice de pe langa Tribunalul Bucuresti (niciuna dintre modificarile acestui for aduse prin interventiile unilaterale ale lui Aurelian Pavelescu nefiind nici staturare si nici inregistrate in registrul mai sus mentionat).
In acest sens, precizam ca Aurelian Pavelescu a ratat inregistrarea modificarilor statutului la Tribunalul Bucuresti, fapt care conduce la nulitatea Congresului care a avut loc pe 20 aprilie 2013 la Pitesti.
Avem nevoie de partide care sa faca un alt fel de politica in Romania, o politica a principiilor si a regulilor, nu politica bunului plac, ne trebuie o politica a dialogului si nu una a excluderilor, pe scurt, o politica a unei Romanii europene pe care PNTCD o poate desavarsi impreuna cu partenerii din dreapta esichierului .
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri