Studenți ai Universității „Ovidius” din Constanța, la Conferința Științifică pentru cadeți și studenți  organizată de Academia Navală „NIKOLA VAPTSAROV” din Bulgaria

Studenți ai Universității „Ovidius” din Constanța, la Conferința Științifică pentru cadeți și studenți organizată de Academia Navală „NIKOLA VAPTSAROV” din Bulgaria(1306)


A devenit o tradiție ca studenți și masteranzi din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Ovidius” din Constanța, să participe anual la conferințe sau comunicări științifice internaționale. În perioada de 26 - 27 martie a.c., o echipă formată din 13 de studenți din cadrul Departamentului de Drept (două programe de masterat și un program de licență) au participat la Conferința Științifică pentru cadeți și studenți organizată de Academia Navală „NIKOLA VAPTSAROV” din Varna - Bulgaria.

Sub îndrumarea profesorilor conf.univ.dr. Adrian Stoica, decanul Facultății de Drept și Științe Administrative, şi a prof.univ.dr. Constantin Anechitoae, coordonatorul programului de studii universitare de masterat Drept maritim, au fost selecționate cele mai valoroase comunicări științifice întocmite în cadrul multor ore suplimentare de cercetare, care depășesc programele obișnuite de instruire aprofundată, pentru a răspunde cerințelor impuse de către Comitetul Științific al profilului Conferinței. Astfel, Facultatea de Drept a fost reprezentată în cadrul tematicilor impuse de către organizatori de următorii studenți:
• masteranzii la Drept public: Alexandru Cătălin Gilca și Radu Florin Mardale;
• masteranzii la Drept maritim: Elena Tudose (Vieru); Bianca Rodica Rusen; Carmen Tofan; Elisabeta Toader; Răzvan Gabriel Odor; Ionuț Mișcoci; Cristina Raicu; Oana - Cristina Frimu și Ana Delistoian;
• studenți ai programului de licență, Facultatea de Drept: Ancuța Anechitoae și Marius-Sorin Matasa.
Toți studenții Facultății de Drept au reușit o performanță deosebită având în vedere că toate comunicările științifice au fost prezentate în limba engleză şi apreciate pozitiv de către juriul aferent, dar și aplaudate de către ceilalți participanți, studenți din universități din Polonia, Georgia, Ucraina, Bulgaria s.a. Studenții de la „Ovidius” au primit certificate de confirmare pentru publicarea comunicărilor științifice în volumul „Lucrările Conferinței”.
Căpitanul (N) profesor, doctor în științe militare Boyan Mednikarov, Comandantul Academiei Navale „N.Y. Vaptsarov” a precizat că toate comunicările științifice, evaluate anticipat de către organizatori, confirmă şi pun în evidenţă importanţa cercetării studențești, popularizarea unor proiecte inovatoare, dar și apropierea cercetării studenţeşti de exigențele internaţionale. Numărul mare de participanți la această ediție a conferinței a fost încurajat și de faptul că toate cheltuielile au fost acoperite prin efortul organizatorului, Academia Navală „N.Y. Vaptsarov”. În acest fel, conferința s-a bucurat de o participare largă, iar lucrările au avut un deosebit conținut științific.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri