Elevii nu se simt în siguranță la școală(451)


Consiliul Național al Elevilor, împreună cu Asociația Elevilor din Constanța și Academia Tinerilor, solicită Parlamentului să modifice Legea nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în școli astfel încât elevii și cadrele didactice să fie cu adevărat în siguranță.

Având în vedere faptul că la Camera Deputaților a fost înregistrată o propunere legislativă pl-x 301/2015 care are ca obiect siguranța în unitățile de învățământ, solicităm Comisiei de învățământ a Camerei Deputaților ca în ședința de marți, 31 martie 2015, să țină cont de amendamentele propuse de cele 3 organizații.


Elevii au constatat că actuala lege 35/2007 prezintă mai multe deficiențe:
- Deși paza trebuie să fie asigurată de către autoritățile locale, conform legii nr. 1/2011, legea nr. 35/2007 nu este clară în acest sens.
- Legea obligă școlile să aibă semn distinctiv, dar cu acordul părinților. Această formulare este aberantă. Dacă legea dorește să oblige la o uniformă, trebuie ca statul să asigure finanțarea, ceea ce nu se întâmplă. De asemenea, decizia unor părinți nu poate produce efecte pentru părinții care s-au opus. Totuși, ce legătură are uniforma cu siguranță în școli?

Cele 3 organizații au lansat și o petiție în cursul zilei de sâmbătă, 28 martie 2015, care are în prezent peste 1500 de semnături.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri