Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Elevii nu se simt în siguranță la școală(448)


Consiliul Național al Elevilor, împreună cu Asociația Elevilor din Constanța și Academia Tinerilor, solicită Parlamentului să modifice Legea nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în școli astfel încât elevii și cadrele didactice să fie cu adevărat în siguranță.

Având în vedere faptul că la Camera Deputaților a fost înregistrată o propunere legislativă pl-x 301/2015 care are ca obiect siguranța în unitățile de învățământ, solicităm Comisiei de învățământ a Camerei Deputaților ca în ședința de marți, 31 martie 2015, să țină cont de amendamentele propuse de cele 3 organizații.


Elevii au constatat că actuala lege 35/2007 prezintă mai multe deficiențe:
- Deși paza trebuie să fie asigurată de către autoritățile locale, conform legii nr. 1/2011, legea nr. 35/2007 nu este clară în acest sens.
- Legea obligă școlile să aibă semn distinctiv, dar cu acordul părinților. Această formulare este aberantă. Dacă legea dorește să oblige la o uniformă, trebuie ca statul să asigure finanțarea, ceea ce nu se întâmplă. De asemenea, decizia unor părinți nu poate produce efecte pentru părinții care s-au opus. Totuși, ce legătură are uniforma cu siguranță în școli?

Cele 3 organizații au lansat și o petiție în cursul zilei de sâmbătă, 28 martie 2015, care are în prezent peste 1500 de semnături.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri