Exclusiv Dobrogea TV: metoda “accidentul” cu COPII(697)


Copiii sunt noua țintă a infractorilor care acționează prin metoda “accidentul”. Potrivit unor surse, o fetiță de 8 ani a fost înșelată zilele trecute. Copila, care se afla singură acasă, ar fi primit un telefon de la un individ care a anunțat-o ca mama ei a fost implicată într-un accident și este arestată. Mai departe, necunoscutul a pus-o pe micuță, la îndemnul mamei, chipurile, să adune bijuteriile din casă și să i le dea astfel încat să le valorifice si sa faca rost de bani. Minora nu a mai stat pe ganduri și a făcut ce i s-a spus.

Hoții sunt inventivi

Ieri după amiază, o femeie d 87 de ani a fost sunată de un individ care s-a dat drept fiul ei și a anunțat-o ca a avut un accident. Bătrana nu a recunoscut însă vocea băiatului așa că nu i-a dat crezare, moment în care suspectul a izbucnit în plans și apoi i l-a dat la telefon pe avocat. Femeia a continuat să pună întrebări pană cand hoții au închis telefonul.

Poliția caută soluții

Oamenii legii merg în primul rand pe prevenție. Inclusiv copiii vor fi învățați cum sa reacționeze în astfel de cazuri. Ieri, la Dobrogea TV, seful IPJ, Bogdan Despescu, a făcut încă o dată apel către populație: să nu se sperie și să sune la 112.

Sursa: dobrogeatv.ro
jooble.org