Polițiștii au confiscat ochelari de 16 milioane lei(448)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, ochelari de soare susceptibili a fi contrafăcuţi, cu o valoare totală de aproximativ 16.128.000 lei dacă ar fi originali.

În data de 20.03.2015, în intervalul orar 09.00 – 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 35.840 bucăţi ochelari de soare susceptibili a fi contrafăcuţi, cu o valoare de aproximativ 16.128.000 lei, dacă ar fi originali.
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului chinez, în vârstă de 46 de ani cu reşedinţa în Bucureşti, desemnat ca administrator al societăţii comerciale în cauză, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
jooble.org