Proxeneți reținuți pentru exploatarea unor minore(589)


Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cu sprijinul celor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa – S.A.S., impreună cu Brigada Mobilă de Jandarmi TOMIS Constanţa şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Constanța, au desfăşurat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, o acţiune pentru combaterea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Acţiunea a debutat cu punerea în executare, pe raza municipiului Constanţa, a localităților Ciocârlia şi Siminoc, a 5 autorizaţii de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Constanţa.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, faţă de 3 inculpaţi, 2 bărbaţi şi o femeie - F.V.I. de 33 de ani, C. C. de 33 de ani şi L. G. de 27 de ani, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Inculpaţii au acţionat începând cu luna octombrie 2014, prin efectuarea de acţiuni de recrutare, transportare şi primire a mai multor minore în scopul exploatării sexuale a acestora.

De asemenea, cei în cauză au înlesnit practicarea prostituţiei tinerelor și minorelor, obţinând foloase în acest mod.

Pentru racolarea clienţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale contra cost, suspecţii postau anunţuri cu oferte de masaj, dar şi cu oferte sexuale explicite însoţite de numere de telefon şi fotografii ale fetelor pe diverse site-uri şi în paginile cu anunţuri matrimoniale ale unor cotidiene locale - ediţie on-line.

Persoanele sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, fapte prev. şi ped. de art. 211 şi 213 din Codul Penal.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri