Chiru nu înțelege de ce a fost demis Delicoti

Chiru nu înțelege de ce a fost demis Delicoti(1238)


Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal a făcut o declaraţie de presă referitoare la ordinul semnat de prefectul Eugen Bola, prin care primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost demis din funcţie:
„Am aflat cu stupoare că prefectul Eugen Bola a semnat astăzi ordinul prin care l-a demis din funcţie pe primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti. Reacţia prefectului pus în funcţie de USL nu poate decât să mă mire, mai ales că decizia Agenţiei Naţionale de Integritate a fost comunicată în luna iulie a anului trecut, iar termenul legal în care prefectul poate semna ordinul de demitere era de şase luni de la rămânerea definitivă a deciziei. Considerăm că este un abuz fără precedent şi considerăm că este de datoria noastră să sesizăm organele de anchetă în legătură cu abuzul în serviciu săvârşit de prefectul Eugen Bola. Eu şi organizaţia PDL Constanţa îl vom susţine pe primarul Vasile Delicoti în iniţierea acţiunilor în justiţie pentru a obţine anularea ordinului de prefect. Mai mult decât atât, îi atragem atenţia reprezentantul Guvernului USL în teritoriu că, pe aceeaşi listă a „incompatibililor”, alături de Vasile Delicoti se mai aflau primarii Gheorghe Moldovan, Mugurel Viorel Mitrana, Traian Cristea și Florin Mitroi. De ce, domnule prefect, nu aţi luat măsuri şi împotriva foştilor dumneavoastră colegi liberali? Dezaprob atitudinea dumneavoastră de a-i vâna pe primarii PDL şi să-i „scăpaţi din vedere” pe primarii USL declaraţi, la rândul lor incompatibili de aceeaşi instituţie a statului.
Declararea incompatibilităţii acestora a venit ca urmare a faptului că au deţinut simultan atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentanţi ai unităţii administrativ-teritoriale în Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa, „încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1), lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”.
De asemenea, domnule prefect, vă atragem atenţia asupra faptului că pe 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, „întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Preșesedinte al Consiliului Județean Constanța, cât și calitatea de reprezentant al Județului Constanța în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanța, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”. După cum vedeţi, puteţi lua aceeaşi măsură ca în cazul lui Vasile Delicoti şi în ceea ce îl priveşte pe Nicuşor Constantinescu”.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri