Marian Vanghelie, reținut! Șpagă de 90 de milioane de euro?(939)


Primarul Marian Vanghelie a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei, fiind reţinut pentru 24 de ore, avocatul său Cristian Ene precizând că i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, iar edilul şi-a rezervat dreptul de a nu face deocamdată declaraţii.

Marian Vanghelie a fost scos de jandarmi din sediul DNA, unde a stat aproximativ o oră, şi dus la Arestul Capitalei.

Avocatul Cristian Ene a precizat că primarului i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, iar acesta şi-a rezervat dreptul de a nu da deocamdată declaraţii în faţa anchetatorilor.

El a mai spus că procurorii nu au precizat dacă vor face sau nu propunere de arestare preventivă pentru Vanghelie.

Potrivit unor surse judiciare, Marian Vanghelie este acuzat că percepea un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate de Primăria sectorului 5 și instituțiile subordonate cu firmele controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, banii fiind încasați de edil prin intermediul unor persoane apropiate și al unor firme, inclusiv o societate administrată de partenera sa, Oana Niculescu-Mizil.

Valoarea totală a contractelor de execuție a unor lucrări publice, încheiate din anul 2007 până în prezent, se ridică la aproape două miliarde de lei, au precizat sursele citate. Un calcul simplu arată că aceasta ar fi primit o șpagă de circa 90 de milioane de euro.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri