PNL vrea să-i dea jos pe vicepreședinții PSD ai Consiliului Județean Constanța(847)


Astăzi a avut loc o nouă ședință a Consiliului Județean Constanța, pe ordinea de zi suplimentară fiind introdus un proiect de hotărâre inițiat de cei 12 consilieri județeni ai Partidului Național Liberal (PDL+PNL) privind eliberarea din funcție a celor doi vicepreședinți CJC, Cristinel Dragomir și Cristian Darie.

Proiectul de hotărâre a fost depus la registratura Consiliului Județean Constanța luni, 09 martie a.c. și, dat fiind faptul cî ordinea de zi propusă a fost semnată de unul dintre vicepreședinții CJC cu cinci zile înaintea ședinței, acest proiect a fost introdus pe ordinea suplimentară.
Grupul consilierilor județeni PNL amintește faptul că, încă de la începutul mandatului în curs, aleșii PNL sau PDL, indiferent că au funcționat împreună sau separat, nu s-au opus niciodată la introducerea pe ordinea de zi a vreunui proiect de hotărâre, chiar și în cazul celebrelor proiecte introduse de Nicușor Constantinescu cu 24 de ore înainte de ședință.
”Faptul că astăzi, aleșii PSD și PC au votat pentru excluderea proiectului de hotărâre de pe lista suplimentară a ședinței CJC dovedește că în această instituție există o stare de neliniște sau teamă privind un posibil vot secret cu privire la persoana vicepreședinților. Pentru aceste proiecte consilierii liberali au apelat la prevederile Legii 215 privind administrația publică locală, în timp ce Cristinel Dragomir și Cristian Darie s-au cramponat de prevederi complementare din Legea 393 privind statutul aleșilor locali.
Reamintim faptul că la ședința de constituire a CJC alegerea vicepreședinților s-a făcut prin vot politic, fapt pentru care considerăm că și eliberearea lor din funcție trebuie făcută tot prin vot politic. În urmă cu aproximativ trei ani a fost prezentată o echipă social-democrată la conducerea Consiliului Județean Constanța, cu un lider: Nicușor Constantinescu.
În prezent, fostul președinte CJC se află în arest la domiciului pentru abuz în serviciu și plăți nelegale, fapt pentru care susținem că echipa propusă de Nicușor Constantinescu în urmă cu trei ani la conducerea Consiliului Județean Constanța trebuie să plece din funcție împreună cu liderul său”, spun liberarii constănțeni.
jooble.org