Ponta, lovitură de grație pentru Mazăre și Constantinescu

Ponta, lovitură de grație pentru Mazăre și Constantinescu(2937)


Preşedintele PSD, Victor Ponta, pregătește o lovitură de grație pentru cuplul Radu Mazăre – Nicușor Constantinescu.

Ponta a anunţat, luni, după şedinţa BPN, că va propune Consiliului Naţional o modificare a Statutului formaţiunii care va avea în vedere răspunderea politică a membrilor partidului care se află în diverse faze ale unei cercetări penale legate de fapte de corupţie.

”Va exista o propunere pe care eu o voi susţine şi care se referă la răspunderea politică, anume ce funcţie trebuie să renunţ în Guvern, în Parlament, în partid, în funcţie de momentul unei cercetări penale”, a spus Ponta.
El a precizat că nu e vorba de sancţionarea membrilor de partid, ci de adoptarea unor măsuri statutare referitoare la orice membru de partid vizat de o cercetare legată de corupţie şi care nu mai poate ocupa pe acea perioadă anumite funcţii.
”La Consiliul Naţional vin cu forma pe care o propun. Consiliul Naţional aprobă provizoriu, apoi va adopta Congresul”, a spus Ponta.

Vestea este cum nu se poate mai proastă pentru Mazăre și Constantinescu, ambii cercetați penal de către DNA pentru mai multe fapte penale. În cazul în care propunerea lui Ponta s-ar aplica, aceștia și-ar pierde influența în partid.

Cei doi lideri constănțeni au criticat dur propunerile lui Ponta. În acest joc de șah, Radu Mazăre a ”mutat” cu ajutorul fratelui său, Alexandru, care a plecat din PSD la formațiunea lui Geoană. E un fel de a îi arăta lui Ponta pisica. Acesta a precizat, în repetate rânduri, că dacă propunerile sale de modificare a Statutului, referitoare la sancţiuni aplicate membrilor de partid care au probleme în Justiţie, nu vor fi agreate de colegi, se va retrage de la şefia formaţiunii.

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri