Deputatul Mihai Lupu, atac dur la PSD

Deputatul Mihai Lupu, atac dur la PSD(978)


Deputatul Mihai Lupu a susținut o declarație politică în parlament, în care a atacat dur PSD. Iată conținutul acesteia:

”Deși noi, românii, avem împământenit mai dintotdeauna un vechi proverb: "unde-i lege, nu-i tocmeală", iar Constituția reprezintă Legea fundamentală a țării și, în consecință, aceasta ar trebui respectată întocmai de către toate instituțiile sale publice de bază, culmea ironiei, chiar un Guvern, și anume Guvernul Ponta, este cel care a promovat foarte multe legi și ordonanțe de urgență, care au fost ulterior invalidate de către Curtea Constituțională, fiind declarate neconstituționale în integralitate sau parțial.
Printre cele mai controversate și abuzive OUG promovate vreodată de un Guvern al României, Guvernul Ponta se află, bineînțeles, și celebra OUG 55/2014 - care, în urma sesizării de neconstituționalitate de către noi, parlamentarii liberali, a și fost declarată în integralitate neconstituțională -, cea care a fost special promovată anul trecut, în plină campanie prezidențială, de către PSD, pentru a-i crea candidatului său un avantaj electoral evident, prin permiterea migrației aleșilor locali timp de 45 de zile și strângerea, astfel, în ograda PSD, a mii de aleși locali migrați de la alte partide.
Noi, liberalii, am întreprins numeroase demersuri prin care am demonstrat că o asemenea ordonanță de urgență, prin care s-a întrerupt practic o lege, timp de 45 de zile, nu poate fi sub nicio formă legală, sesizând în acest sens Curtea Constituțională și am arătând, prin rezultatul obținut, că am avut dreptate. Decizia nr.761 din 17 decembrie 2014 a CCR, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de noi și a constatat că prevederile Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administrația publică locală sunt neconstituționale.
Mai mult decât atât, Curtea Constituțională a decis și că Parlamentul, în baza art. 115 alin. (8) și art. 147 alin. (2) din Constituția României, republicată, urmează să reglementeze, prin legea de respingere, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curții Constituționale.
Dar acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece PSD și aliații săi au demonstrat, încă o dată, că nu respectă nici Constituția, dar nici Deciziile Curții Constituționale! Și susțin acest lucru, deoarece ordinul dat parlamentarilor Puterii, de a respinge amendamentele depuse de PNL la Legea de respingere a OUG 55 privind migrația aleșilor locali, amendamente care prevedeau ca aleșii locali care au trecut de la un partid la altul să-și piardă mandatul, conduc în mod clar, la ignorarea Deciziei CCR. În condițiile în care aceste amendamente nu au fost agreate, este limpede faptul că PSD a încălcat flagrant Decizia CCR, nepermițând stabilirea în Parlament a măsurilor necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a Ordonanței de urgență, iar Legea de respingere a OUG 55 va avea, cel mai probabil, un singur articol, unic, și anume doar acela de respingere a ordonanței.
În acest sens, vă întreb, domnilor guvernanți, cum puteți explica faptul că ați reușit să înscrieți în Cartea Rușinii Recordurilor Mondiale un astfel de demers halucinant?! Cred că trebuie să vi se repete până înțelegeți, domnilor, că un asemenea act normativ, cum este OUG 55/2014 - unul mai mult decât aberant, abuziv și ilegal -, nu a mai văzut vreodată lumina zilei în nicio altă țară democratică, în afară de România, iar acesta a fost promovat exact de un Guvern în funcție: Guvernul dumneavoastră...”
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri