
Polițiștii i-au informat pe poștași despre metoda ”Accidentul”(605)
Astăzi, reprezentanţii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu şeful Serviciului Ordine Publică din cadrul I.P.J. Constanţa au desfăşurat o activitate informativ-preventivă cu reprezentanţii Poştei Române. Poliţiştii i-au informat pe aceştia cu privire la noua metodă de înşelăciune adoptată de către infractori, numită generic „Accidentul”. Prin această metodă de înşelăciune, în general persoanele în vârstă, sunt sunate de către o persoană necunoscută, care îşi declină identitatea unui poliţist, avocat etc. şi le informează că fiul sau fiica a avut un accident rutier. Această persoană le solicită bani pentru plata unor daune sau pentru a-i salva fiul sau fiica, aflată în spital. Sub influenţa stării de şoc indusă de către infractori, prin vestea dată telefonic, cetăţenii pot oferi agoniseala de viaţă unui infractor.
Poliţiştii structurii de prevenire a criminalităţii alături de poliţiştii de proximitate, vor desfăşura o activitate de prevenire a cetăţenilor, sub forma unei caravane, mergând din poartă în poartă împreună cu reprezentanţii Poştei, astfel încât prin informarea cetăţenilor, să se reducă numărul de victimizare al acestora prin punerea în practică a sfaturilor preventive oferite de către reprezentanţii Poliţiei.
Îi sfătuim pe cetăţeni, dacă sunt sunaţi de astfel de persoane, să sune imediat la Poliţie, la telefonul de urgenţă 112, să nu intre în panică şi să nu dea curs solicitării de a plăti vreo sumă de bani.
În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări iar urgenţa medicală, în astfel de situaţii, nu se face contra-cost.
Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:
1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv
2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.
Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică, acestea nu sunt legale.
Reprezentanţii Poştei Române au fost informaţi şi despre alte tipuri de înşelăciune adoptate de către infractori, drept pentru care au fost oferite sfaturi de prevenire a victimizării cetăţenilor.
Articole recomandate
Ultimul drum pentru femeile ucise în accidentul din 23 August

Primiți cu deratizarea? Noua metodă a hoților constănțeni

Comuna Cumpăna se pregătește să devină epicentrul promovării și păstrării folclorului românesc autentic

Copiii și părinții sunt așteptați pe Tărâmul Magic al Crăciunului

FOTO. Ce se întâmplă când un inconștient se urcă la volan

Vanghelie și Mazăre, colegi de celulă în ”beciul domnesc”

PERICOL PUBLIC. Conducea deși avea permisul anulat din 2010

Constănțeni împotriva Chevron: „Cu noi nu te PUIeşti”

Cazul prezentat de Ziarul Timpul a ajuns pe PRO TV
