Polițiștii de frontieră au dat marea lovitură în port: au confiscat câteva cartoane de țigări(675)


După ce au pus cu botul pe labe marii corupți, polițiștii de frontieră se ocupă și de găinari. Au anunțat că au descoperit la bordul unei nave sub pavilion St. Vincent, sosită în Portul Constanţa din direcţia Egipt, 3.800 de ţigarete netimbrate, adică vreo 20 de cartoane,, pe care un marinar egiptean nu le declarase la intrarea în ţară.
De asemenea, în P.T.F. Vama Veche a fost identificată o femeie care intenţiona să introducă în ţară 2.600 de ţigarete netimbrate fără documente justificative.

Iată detalii: în data de 11.02.2015, în intervalul orar 09.00 – 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa au desfăşurat, alături de lucrătorii vamali şi reprezentanţii Căpităniei Zonale Constanţa controlul amănunţit al unei nave sub pavilion St. Vincent, sosită în Portul Constanţa din direcţia Egipt.
În urma controlului de frontieră au fost descoperite ascunse, în cabina unui marinar, 3.800 de ţigarete netimbrate mărcile „Elegance Lights”, Reds Virginia” şi „Karelia Lights”, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Echipa comună de control a ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, cu o valoare de aproximativ 1.900 lei, iar lucrătorii vamali l-au sancţionat contravenţional pe marinarul în cauză, un cetăţean egiptean, în vârstă de 31 de ani, cu suma de 5.000 lei, conform art. 653, alin. 1, lit. a din H.G. 707/2006.

• În data de 12.02.2015, în jurul orei 03.30, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român I. LAALE, în vârstă de 40 de ani, pasageră într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajele personale ale femeii în cauză, domiciliată în municipiul Constanţa, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 2.600 de ţigarete netimbrate marca „MM Slims”.
Persoana a declarat că a achiziţionat ţigaretele din Turcia cu scopul de a le comercializa în România.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, în valoare de aproximativ 1.300 lei şi au sancţionat contravenţional persoana cu suma de 500 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri