EXCLUSIV. Ziua când expiră contractul Primăriei Constanța cu hingherii de mașini

EXCLUSIV. Ziua când expiră contractul Primăriei Constanța cu hingherii de mașini(2958)


Nu este păcăleală. 1 aprilie 2015 este ziua când încetează contractul prin care firma SC Litoral Connect are dreptul să ridice mașinile parcate neregulamentar în Constanța. Contract este mult spus, căci de fapt este vorba despre o notă de comandă în baza căreia acționează această firmă.

”Serviciul de transportare și depozitare a vehiculelor parcate (staționate) neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța se derulează până la data de 1 aprilie 2015”, este răspunsul oficial oferit de Primăria Constanța la solicitarea președintelui Asociației Constanța Ia Atitudine, Andrei George Popescu.

Serviciul prestat de SC Litoral Connect pentru Primăria Constanța este unul controversat și care îi nemulțumește pe mulți dintre șoferi. De ce controversat? În primul rând din cauza prețului: dacă ți se ridică mașina plătești 600 de lei, plus penalități pentru fiecare zi în care stă în parcarea firmei. La acești bani se mai adaugă și amenda poliției, așa că o greșeală te costă jumătate din salariul mediu pe economie. Când a fost întrebat de ce costă 600 de lei, primarul Constanței a răspuns într-un mod incredibil: ”Pentru că așa vrea Mazăre”. Serviciul este controversat și pentru faptul că NICIUN LEU din banii pe care firma îi percepe pentru ridicarea mașinii nu ajunge în conturile municipalității. ”Valoarea de 600 de lei revine integral prestatorului de servicii SC Litoral Connect SRL”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, la o adresă trimisă de Asociația Constanța Ia Atitudine.


Contractul a fost atribuit SC Litoral Connect prin atribuire directă. Au mai participat două firme, SC TAS SRL și SC GEBELA SRL. Interesant este că, potrivit unor informații, aceasta din urmă s-ar afla în faliment din anul 2013.
”Primarul Radu Mazăre se plânge că orașul nu are bani. Cu toate acestea, primăria a încheiat un contract prin care nu câștigă niciun leu din ridicarea autovehiculelor parcate ilegal. Suntem de acord că mașinile care blochează traficul trebuie ridicate, dar le solicităm primarului și consilierilor locali să revizuiască prevederile acestui contract încheiat cu SC Litoral Connect SRL, pentru ca o parte din amenda percepută să ajungă și în conturile bugetului local. Este curios cum Mazăre vrea să atragă bani de peste tot, pornind de la dividendele din port și ajungând la taxa de promovarea a stațiunii Mamaia, încasată inclusiv de la persoane fizice, dar în acest caz lasă o societate privată să încaseze toți banii de pe urma unui serviciu, fără să pretindă nimic pentru oraș”, spunea, în vara anului trecut, Andrei George Popescu, președintele ACIA.

ACIA îi cere primarului să declare public dacă vrea să prelungească acest serviciu și, dacă da, să nu facă acest lucru fără o consultare publică prealabilă. ”Dacă se va prelungi contractul, considerăm că primăria ar trebui să renegocieze condițiile, astfel încât să încaseze o parte din banii cu care firma îi taxează pe șoferi. Cu acești bani s-ar putea, de exemplu, amenaja mai multe locuri de parcare”, a declarat președintele ACIA.

Reamintim că în mai multe sectoare din București serviciul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar a fost declarat ilegal.

SC Litoral Connect este o firmă înființată în aprilie 2013. Administratorul acesteia este Nicolae Florin Toma, potrivit datelor obținute de la Registrul Comerțului. Interesant este că aceeași persoană apare în acte ca fiind persoana care conduce firma Terra Office SRL, cu sediul în strada Victor Climescu 16. Firma este înființată în anul 2007 și are ca obiect de activitate ”comerț cu ridicata nespecializat” și ”alte activități de tipărire”. Curiozitatea ne-a împins să vedem care sunt rezultatele financiare ale acestei firme, crezând astfel că poate înțelegem cum a ajuns un om de afaceri cu activități în comerț cu ridicate și tipărire să ridice mașinile parcate ilegal în Constanța. În anul 2012, cel mai recent din punct al raportării financiare, SC Terra Office SRL a înregistrat datorii de 138.670 de lei, o cifră de afaceri de 468.041 lei. A avut un singur salariat. Pierderea netă: 135.068 de lei. Ne-am uitat și la anul 2011. Cifră de afaceri de 541.255 lei, profit net de... 162 de lei, un singur salariat. În 2010 societatea a avut o cifră de afaceri de 325.648 de lei și un profit net de 274 de lei, tot cu un singur angajat. Am coborât mai mult în trecut. În 2009, cifra de afaceri a fost de 369.163 lei, iar firma a înregistrat pierderi nete de 8.440 de lei. În acel an a raportat zero angajați. În fine, în anul 2008 cifra de afaceri a fost de 340.704 lei, iar profitul net de 4.538 lei.
Pierderi lunare medii de 2.308 lei. Am făcut un calcul simplu. În cinci ani de activitate, SC Terra Office SRL a înregistrat profituri de 4.974 de lei și pierderi de 143.058 lei. Per total, pierderi de 138.534 de lei, ceea ce înseamnă 27.706 în medie, pe an, adică 2.308 lei pe lună. Repetăm: firma SC Terra Office SRL condusă de Nicolae Florin Toma, care care administrează SC Litoral Connect, care ridică mașinile din municipiul Constanța, a înregistrat pierderi medii lunare, în ultimii cinci ani de raportări financiar-contabile, de 2.308 lei. Cât cinci mașini și jumătate ridicate. 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri