Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Marioara Cojoc, cadrul universitar cu locuință în rate și jumătate de mașină

Cine sunt consilierii locali ai Constanței. Marioara Cojoc, cadrul universitar cu locuință în rate și jumătate de mașină(4079)


PSD mizează, în Consiliul Local Constanța, pe trei cadre universitare. Marioara Cojoc este unul dintre ele.

A fost prodecan al Facultății de Istorie și în prezent ocupă funcția de conferențiar universitar doctor în cadrul Universității Ovidius. Nu a fost implicată în scandaluri. Din păcate,  Marioara Cojoc nici nu s-a făcut remarcată în Consiliul Local Constanța. Spunem din păcate pentru că este una dintre puținele persoane care ar avea ce spune, cu experiență în învățământ. Din informațiile noastre, nu este un pesedist pur-sânge. Ce înseamnă asta? Că nu acceptă ca un fanatic ordinele de partid. Asta nu înseamnă însă că rupe rândurile și se opune curentului majoritar. Votează așa cum votează partidul și nu creează probleme colegilor. Repetăm: experiența ei de cadru unviersitar, discursul bine articulat și cunoașterea în amănunt a istoriei acestor locuri (și nu numai) o recomandă pentru o implicare mai profundă în probleme cetății. Un singur exemplu: consilierul local este doctor în istorie, titlu obținut la Universitatea din Bucureşti, iar tema tezei de doctorat a fost ”Constanţa – port internaţional. Comerţul exterior al României prin portul Constanţa (1878 – 1939)”. Suntem curioși ce gândea de fapt atunci când echipa PSD Constanța cerea portul Constanța numai pentru administrația locală, cu toate că nu a fost construit numai de constănțeni, lucru pe care Mariana Cojoc îl știe prea bine

Marioarei Cojoc pare să îi lipsească și oportunismul, cel puțin dacă studiem declarația sa de avere. Deține o locuință de 33 de metri pătrați, la care plătește credit, și jumătate dintr-o mașină, împreună cu fostul ei soț. În ciuda divorțului, Mariana și Marian Cojoc au împreună un credit de aproape 80.000 de euro. Singură, consilierul local mai are de restituit circa 24.000 de euro și 16.000 de lei la bănci. O misiune stresantă, în condițiile în care în anul 2013 a raportat venituri de 24.476 de la Universitatea Ovidius și de 7.470 de lei din funcția de consilier local.

Din păcate, nici Marioara Cojoc nu a depus un raport al activității sale de consilier local, în care să prezinte luările de cuvânt, proiectele și obiectivele funcției. Dar, pe de altă parte, niciun consilier nu a făcut-o.
 

Taguri: consilieri, locali, constata, mariana, cojoc,
OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri