Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Razie de trei zile a polițiștilor(601)


În perioada 23-25.01.2015, poliţiştii constănţeni au acţionat în întreg judeţul cu efective mărite pentru combaterea infracţiunilor comise la regimul circulaţiei rutiere, a furturilor, a faptelor comise cu violenţă, pentru depistarea persoanelor urmărite, verificând totodată şi modul de asigurare cu pază a unităţilor de alimentaţie publică.
La acţiune au participat poliţiştii Serviciilor Investigaţii Criminale, Ordine Publică, cei ai Serviciului Rutier, luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale.
Activitatea a fost sprijinită şi de lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa.

Astfel, au fost efectuate filtre pe drumurile naţionale şi judeţene, precum şi în zona unităţilor de alimentaţie publică cu program de noapte (cluburi, baruri, discoteci).
În urma acţiunilor au fost legitimate 378 de persoane, 127 de autovehicule au fost verificate, fiind depistate 5 persoane urmărite.
De asemenea, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni, dintre care 4 conduceri sub influenţa băuturilor alcoolice şi 2 conduceri fără permis.
Totodată, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, din care 34 la O.U.G. 195/2002 (15 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 2 pentru lipsa I.T.P.-ului, una pentru lipsa RCA şi 16 alte abateri), 2 la Legea 333/2003 şi 3 la Legea 61/1991.
Oamenii legii au mai reţinut 16 permise de conducere, din care 15 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi unul pentru nerespectarea dispoziţiilor poliţistului.


EXEMPLE:
Poliţiştii au depistat pe S. Marcel de 43 ani, care a condus un autoturism pe strada Eugen Lovinescu din Constanța, fără a poseda permis de conducere și având o îmbibație alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au fost depistaţi în trafic, într-un autoturism, M. Andrei de 19 ani, U. Mihai de 31 de ani, C. Ainur de 37 de ani, M. Marius 24 de ani, şi T. Nicolae de 35 de ani, având în autoturism mai multe bunuri ce nu au putut fi justificate.
Totodată, inspectorii ITM efectuează cercetări la 4 societăţi comerciale, deoarece există suspiciuni cu privire la modul de angajare a 8 angajaţi.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri