Atacurile teroriste din Franţa ar putea fi începutul unui val de atentate în Europa(568)


Atacurile comise în Franţa ar putea fi începutul unui val de atentate la nivel european, potrivit unor comunicaţii ale liderilor grupării Stat Islamic, interceptate de serviciile de informaţii americane, relatează ziarul german Bild, în ediţia de duminică.

Potrivit cotidianului german, care citează surse din serviciile de informaţii americane, unul dintre aceste servicii, NSA, ar fi interceptat la scurt timp după atacurile din Paris comunicaţii în care liderii organizaţiei Stat Islamic (SI) anunţau un val de atentate în curând.

În aceste discuţii, Parisul ar fi fost evocat ca semnal pentru o serie de atentate vizând alte oraşe europene, printre care şi Roma, scrie ziarul, adăugând însă că nu este cunoscut nici un plan concret de atac.

Serviciile americane ar dispune de informaţii potrivit cărora fraţii Cherif şi Said Kouachi, autorii atacului de la revista satirică franceză Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, ar fi avut contacte în Olanda, mai relatează Bild.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia pariziană a publicaţiei Charlie Hebdo, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

În total, 17 persoane au murit în această serie de atacuri comise de fraţii Kouachi şi de Amedy Coulibaly, trei jihadişti francezi, care au afirmat că s-au coordonat şi care au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara.

Sursa: Mediafax.ro

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri