Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Radu Mazăre a uitat promisiunile din campanie

Radu Mazăre a uitat promisiunile din campanie(1662)


În campania pentru un al patrulea mandat de primar, în 2012, Radu Mazăre le promitea constănțenilor un nou CET și o gigacalorie mai ieftină. Și pentru această promisiune, Mazăre a câștigat.

Promisiunea a fost uitată. După aproape doi ani și jumătate de mandat, edilul nu mai speră să construiască un nou CET. De fapt, nici măcar nu dorește să preia CET-ul de la Electrocentrale București, pe motiv că vine cu datorii.

În aceste condiții, planul lui Radu Mazăre de guvernare a orașului a suferit schimbări. Potrivit unei scrisori adresate constănțenilor, care vine în plicul de la Serviciul Public de Taxe și Impozite, edilul se laudă că a reușit scăderea gigacaloriei de la 358,54 de lei la 310 lei, uitând însă să menționeze că în 2011 aceasta era de numai 170 de lei. E drept, a crescut valoarea ajutoarelor de încălzire, cât și cea a tranșelor pentru care se alocă. Opozanții primarului spun că astfel se încurajează statului de asistat social și că acesta este numai o metodă de a își securiza electoratul. De altfel, Constanța este singurul oraș din țară (lucru recunoscut și de fostul director al RADET, Ilie Rachieru, condamnat penal între timp) în care se acordă ajutoare de încălzire, ceilalți primari preferând să subvenționeze gigacaloria.

O bună parte din bugetul orașului se va duce în continuare către programele sociale demarate de primar. ”Programele sociale și de sprijin ale celor în nevoie vor rămâne neschimbate. Deși există unele persoane care comentează și critică, eu cred că bătrânii, copiii, cei bolnavi sau neajutorați trebuie să fie ajutați, așa cum ne îndeamnă Dumnezeu. Dragostea de oameni este cel mai minunat dar. Să nu-l risipim!”, spune Mazăre.


Cu ce se mai laudă Mazăre în scrisoare? Cu faptul că va reîncepe programul de asfaltări. Cu siguranță se va asfalta o stradă, potrivit celor spuse de el: ”Tot în 2015, vom reporni programul de asfaltare, urmând să lucrăm dublu pentru a recupera lucrările nerealizate în 2014. O prioritate o vor constitui trotuarele, parcările dintre blocuri, sensurile giratorii și noua stradă Eduard Caudella din cartierul de locuințe pentru tineri-zona Baba Novac.”

Edilul a mai spus că din bani guvernamentali vor începe lucrările la Cazinoul din Constanța, precum și la o sală polivalentă și un bazin olimpic de înot în zona Badea Cârțan.

Există și o veste bună: impozitele și taxele pentru 2015 nu au crescut față de 2014.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri