Primăria Constanța are pagină de Facebook. Atenție ce scrieți sau riscați să ajungeți la Tribunal

Primăria Constanța are pagină de Facebook. Atenție ce scrieți sau riscați să ajungeți la Tribunal(1553)


Primăria Constanța are, în sfârșit, pagină de Facebook. Primarul Radu Mazăre a anunțat că este cea mai elaborată pagină de acest tip a unei instituții publice din țara noastră. Până în prezent avea aproape 600 de like-uri.

Pagina conține mai multe subpagini, în funcție de domeniu, astfel încât cetățenii să poată afla, printre altele, despre proiectele municipalității, dar să și poată face sesizări și reclamații privind administrația locală, la care primăria va răspunde în două-trei zile.
Prin intermediul subpaginii "Hotărăște tu", municipalitatea va consulta cetățenii pe diverse teme pe care primăria le abordează.
Populația poate, totodată, posta comentarii și opinii referitor la activitatea derulată de administrația locală.

Atenție însă la ce scrieți, pentru că un limbaj necuvenit vă poate trimite la Tribunal. Potrivit lui Radu Mazăre, cine nu va respecta termenii și condițiile de utilizare a paginii de Facebook a Primăriei Constanța va fi acționat în instanță de juriștii instituției.

Termenii si conditiile comunicarii prin intermediul paginii de Facebook sunt urmatoarele:
“Solicitam utilizatorilor paginilor de Facebook ale Primariei Municipiului Constanta respectarea urmatoarelor conditii de utilizare:
* Comentariile postate pe pagini sa fie intr-un limbaj civilizat, care sa evite orice aprecieri defaimatoare, jignitoare, amenintatoare, discriminatoare, antisemite sau xenofobe;
* Comentariile sa se refere doar la articolul la care sunt aplicate;
* Nu vor fi utilizate cuvinte cu caracter obscen, expresii pornografice sau referiri ce ar constitui atac la persoana;
* Nu vor fi aplicate comentarii cu caracter publicitar/reclama;
* Sesizarile/petitiile vor fi solutionate in conformitate cu prevederile OG nr.27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor;
* Confidentialitatea datelor dvs. este foarte importanta. In acest sens, nu veti publica pe Facebook documente de identificare sau alte informatii sensibile de a aduce prejudiciu de orice natura, atat ale dvs. cat si ale altor persoane.
Nu suntem responsabili pentru niciun continut ofensator, inadecvat, obscen, ilegal sau contestabil în orice alt mod care ar putea fi afisat ca si comentariu/postare pe pagina de Facebook a Primariei Municipiului Constanta de catre diversi utilizatori cu privire la terte persoane fizice/juridice.
Daca o persoana fizica/juridica face o reclamatie împotriva noastra cu privire la actiunile, informatiile si continutul sub forma text si/sau material audio/video plasate de dvs. pe pagina/paginile noastre de Facebook, ne rezervam dreptul de a sesiza instantele competente, despagubirile pentru toate daunele materiale/morale, pierderile si cheltuielile de orice tip (inclusiv taxe si cheltuieli de judecata) aferente unei astfel de reclamatii/actiuni urmind a va incumba de drept.
Întreg textul, precum si toate imaginile disponibile pe paginile de Facebook ale Primariei Municipiului Constanta sunt protejate de dreptul de autor, conform prevederilor Legii nr. 8/1996, actualizata, precum si a tratatelor internationale la care România este parte.
Articolele sau imaginile postate pe paginile de Facebook ale Primariei Municipiului Constanta pot fi reproduse, în tot sau în parte, dar cu obligatia de a se mentiona sursa.
Nerespectarea acestor prevederi atrage, dupa caz, raspunderea civila sau penala a tuturor celor ce au adus atingere drepturilor de autor privitoare la continutul de pe paginile de Facebook ale Primariei Municipiului Constanta.
Imaginile înfatisând persoane participante la evenimente publice si/sau în spatiul public sunt redate în scopuri editoriale, de descriere si popularizare a desfasurarii evenimentului respectiv, sau ca ilustrative pentru amplasamentul avut în vedere, nefiind nicidecum intentionate a atinge drepturile la imagine. Publicarea acestor imagini se face conform prevederilor Legii nr. 8/1996, precum si a uzantelor jurnalistice internationale privind fotografia editoriala în spatiul public.
Nerespectarea regulilor sus-mentionate va conduce la stergerea de indata, fara drept de apel, a informatiilor si continutului sub forma text si/sau material audio/video plasate de dvs. pe pagina/paginile noastre de Facebook, precum si blocarea dreptului contului de utilizator Facebook respectiv de a mai plasa informatii si continut sub forma text si/sau material audio/video pe pagina/paginile noastre de Facebook, rezervându-ne dreptul de a solicita pe calea instantei daune pentru orice prejudiciu material/moral suferit in urma unor astfel de actiuni.
Termenii si conditiile de utilizare a paginii de Facebook a Primariei Municipiului Constanta sunt în acord si se completeaza cu termenii si politicile Facebook, însa ne rezervam dreptul de a actualiza oricind este necesar termenii si conditiile de utilizare în functie de situatiile noi de fapt care pot aparea”.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri