S-a lansat filmul oficial al Festivalului Antic Tomis 2014(620)


Astăzi a avut loc la Tomis Mall Constanţa evenimentul de lansare a filmului oficial al Festivalului Antic Tomis 2014.

Evenimentul a inclus parada dacilor şi romanilor, declaraţii de presă, prezentarea filmului oficial al festivalului şi o expoziţie cu cele mai frumoase fotografii realizate la cele trei ediţii de până acum ale Festivalului .

La eveniment au participat membrii asociaţiei de reconstituire istorică Danais RDCN - dacii si romanii Tomisului, Cercetaşii Marini, Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, studenţi de la Universitatea Şaguna, elevi de la liceul I.N.Roman Constanta, liceul tehnologic Nicolae Dumitrescu Cumpăna, care au avut astfel ocazia de a vedea pe viu echipamentele militare ale dacilor şi romanilor şi de a retrăi prin intermediul filmului oficial al festivalului momente din istoria antică a ţării.

Festivalul Antic Tomis este un eveniment cultural-istoric de tradiţie al oraşului Constanţa, organizat de Asociaţia Litoral-Delta Dunării, cu sprijinul Primăriei Constanţa şi al partenerilor noştri. Festivalul a fost o idee a agenţiei de marketing cultural Groove Hour, încă din 2006, dar a prins viaţă numai prin parteneriatul cu Asociaţia noastră, care şi-a asumat provocarea organizării unui eveniment istoric în oraşul Constanţa.

La ediţiile precedente au participat membrii asociaţiilor de reconstituire istorică din Romania (Terra Dacica Aeterna, Danais RDCN, Lupii Apoulonului, Legiunea a XIII-a Gemina Apulum, Gladiatorii - Ludus Apoulensis), Bulgaria (Legiunea IIII Scythica, Legiunea I Italica) şi Polonia (Goths Village Association). Pe parcursul celor 3 zile de festival, vizitatorii au avut ocazia de a participa la parade ale reenactorilor daci şi romani, ateliere de reconstituire istorică (de ceramică şi prelucrarea metalului, gastronomie antică, tehnică militară şi pielărie), demonstratii tactice, antrenamente şi demonstratii militare, lupte între daci şi romani.

Pentru anul 2015, Asociaţia Litoral-Delta Dunării îşi propune să lanseze o ediţie mult mai amplă faţă de cele precedente. Astfel, prin evenimentul din 18 decembrie 2014, ne-am propus să iniţiem o campanie de promovare care să pregătească publicul şi potenţialii parteneri pentru Festivalul Antic Tomis, ediţia a patra, ce se va desfăşura în perioada 28-30 august 2015, în zona Termelor Romane din Constanţa.

Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării:

„Filmul festivalului va fi promovat de Asociaţia Litoral – Delta Dunării la târgurile de turism la care participăm, va fi trimis birourilor de turism ale României din străinătate, ambasadelor, agenţiilor de turism din ţară şi hotelierilor de pe litoral, care pot rula acest film în hotelurile lor. În 2015 vom avea un concept nou, cu mult mai multe evenimente care vor pune în valoare cetăţile antice din tot judeţul, punctul culminant fiind Festivalul Antic Tomis, ediţia a patra. Vom antrena în aceste activităţi foarte mulţi copii, elevi. Acest film şi expoziţia de fotografie reprezintă un cadou de Crăciun pe care îl oferim fanilor Festivalului Antic Tomis.” 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri