Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Trei bărbați, arestați pentru că au exploatat sexual mai multe minore(524)


 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – S.A.S., al Brigăzii Mobile de Jandarmi “Tomis” Constanţa şi ai Serviciul de Operaţiuni Speciale au desfăşurat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, o acţiune având ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Acţiunea a debutat la data de 16.12.2014, cu punerea în executare pe raza municipiului Constanţa a trei mandate de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Constanţa şi ulterior conducerea la DIICOT pentru audieri a șapte persoane.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, faţă de trei persoane, respectiv M. E. de 41 de ani, M. E. de 19 ani, A.B. de 34 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în ziua de 17.12.2014 Tribunalul Constanţa a dispus faţă de aceştia măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Grupul infracţional a acţionat începând cu luna octombrie 2014, prin efectuarea de acţiuni de recrutare, transportare şi primire a mai multor minore în scopul exploatării sexuale a acestora, înlesnirii prostituţiei şi obţinerii de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea dar şi de alte tinere, asigurându-le protecţia, găsind clienţi şi transportând victimele în vederea întreţinerii actelor sexuale contra cost.

Membrii grupului infracţional sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri