Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

Nicuşor Constantinescu a cerut să poată să comunice cu angajaţii Consiliului Judeţean. Instanţa a rămas în pronunţare(817)


Şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a solicitat, miercuri, Tribunalului Constanţa, să ridice condiţia controlului judiciar de a nu discuta cu angajaţii CJ, iar procurorii DNA au cerut ca lui Constantinescu să i se interzică exercitarea funcţiei pe perioada acestei măsuri.
 La Tribunalul Constanţa a avut loc, miercuri, un nou termen în dosarul în care Nicușor Constantinescu este judecat privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal.

Preşedintele CJ Constanţa a solicitat instanţei să ridice una din condiţiile controlului judiciar, respectiv aceea de a nu discuta cu angajaţii instituţiei şi cu consilierii judeţeni.

"Solicit modificarea controlului judiciar dispus prin decizia Curţii de Apel Constanţa la 5 decembrie 2014, iar această modificare să se refere la obligaţia mea de a nu lua legătura cu personalul Consiliului Judeţean şi consilierii judeţeni în legătura cu cauza penală ce priveşte Centrul Militar Zonal, întrucât preşedintele Consiliului Judeţean are obligaţii care nu pot fi delegate decât în anumite condiţii şi unele care nu pot fi delegate deloc”, a declarat Nicuşor Constantinescu în instanţă. La Tribunalul Constanţa a avut loc, miercuri, un nou termen în dosarul în care Nicușor Constantinescu este judecat privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal.

Preşedintele CJ Constanţa a solicitat instanţei să ridice una din condiţiile controlului judiciar, respectiv aceea de a nu discuta cu angajaţii instituţiei şi cu consilierii judeţeni.

"Solicit modificarea controlului judiciar dispus prin decizia Curţii de Apel Constanţa la 5 decembrie 2014, iar această modificare să se refere la obligaţia mea de a nu lua legătura cu personalul Consiliului Judeţean şi consilierii judeţeni în legătura cu cauza penală ce priveşte Centrul Militar Zonal, întrucât preşedintele Consiliului Judeţean are obligaţii care nu pot fi delegate decât în anumite condiţii şi unele care nu pot fi delegate deloc”, a declarat Nicuşor Constantinescu în instanţă.

 El a precizat că, în timpul în care s-a aflat la tratament în Statele Unite ale Americii, Consiliul Judeţean Constanţa a fost condus de vicepreşedintele Cristinel Dragomir, căruia i-au fost delegate anumite atribuţii.

Procurorul DNA a cerut instanţei să respingă solicitarea lui Nicuşor Constantinescu şi a solicitat, totodată, ca şefului CJ Constanţa să i se interzică să îşi exercite funcţia pe perioada în care se află sub control judiciar.

Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea privind cele două solicitări pentru 18 decembrie.

La termenul de miercuri, Nicuşor Constantinescu nu a mai vrut să dea declaraţii în faţa magistraţilor, ca la termenul precedent, afirmând că a depus un memoriu în care explică faptele pentru care este judecat.

“Mă prevalez de dreptul la tăcere, nu doresc să dau o declaraţie în faţa instanţei la acest moment procesual. Am depus un memoriu care cuprinde punctul de vedere la acuzaţiile formulate”, a precizat Nicuşor Constantinescu.

 Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 21 ianuarie, când va începe audierea martorilor.

În dosarul privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, Nicuşor Constantinescu nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos, în mai multe rânduri, obligaţiile de preşedinte al CJ Constanţa, potrivit articolului 76 din Legea 446/2006. Conform acestui articol "consiliile judeţene/locale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt obligate să asigure centrelor militare din raza lor de activitate terenurile, localurile, instalaţiile de telecomunicaţii, sistemele şi serviciile informatice, autoturismele, alte dotări şi materiale, precum şi fondurile necesare desfăşurării activităţii specifice, potrivit normelor stabilite prin hotărâre a Guvernului".

Sursa: Mediafax.ro

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri